Atenție: Irinel Columbeanu, imagini cu puternic impact emoțional!

Columbeanu
Columbeanu

Atenție: Irinel Columbeanu, imagini cu puternic impact emoțional!

Așa mi-ar plăcea să fii atenționat când apare vreun podcast sau vreun interviu cu Irinel Columbeanu.

Irinel Columbeanu a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România. Astăzi, Serghei Mizil cere donații pentru el. Spune că Irinel Columbeanu nu poate trăi, la azil, din pensia de 1900 lei. Să fii securist - nume de cod: Ivănescu, conform ÎCCJ, să ai lumea la picioare, să ai cele mai frumoase femei, să faci tot felul de afaceri ca apoi, la bătrânețe, să ajungi să ai nevoie de banii altora pentru a putea trăi... este definiția omului de afaceri made in Romania.

Unii răutăcioși puneau bogăția lui Irinel Columbeanu pe seama lui Columbeanu senior, secretar general al Guvernului, din vremea comunismului până la sfârșitul deceniului trecut. După Revoluție, Columbeanu senior a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (iunie – octombrie 1990, decembrie 1992 – decembrie 1996) în Guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu.

Astăzi, Irinel Columbeanu a ajuns un senior care are nevoie de bani. Este adevărat că banii care se strâng pentru Irinel Columbeanu se duc în contul azilului unde își petrece viața, dar scopul este de a-l sprijini pe fostul afacerist.

Serghei Mizil are 1200 lei pensie, iar Irinel Columbeau are 1900 lei.

I s-a făcut chiar și un discount pentru „cazarea” la azil. Câți bătrâni, cu pensii mult mai mici, primesc discounturi? Câți bunici sunt uitați prin azilele groazei? Bunici care nu au avut atâtea șanse în viață... Bunici care nu au avut norocul să fie copiii cuiva sus-pus.

Columbeanu plătește 7000 de lei pentru viața la azil. Stă singur în cameră, la parter, are și ieșire în grădină. Rețineți acest cuvânt magic - PARTER, un lux pentru orice om trecut de 65 de ani. În mod normal, costul la azil era de 8000 lei lunar, dar când te cheamă Irinel Columbeanu... ai reduceri. În orice caz, nu pare așa rău, nu? Sunt bunici care trăiesc în garsoniere de 20 metri pătrați, în blocuri fără lift, chinuindu-se să urce chiar și un etaj. Nu mai zic să stai la etajul patru și să simți că la fiecare treaptă parcă se mai rupe ceva din tine. Știu cum este să auzi bunici coborând, patru etaje, cu țipete de durere, bunici care ieșeau din casă o dată pe lună și în rest, singurul lor contact cu lumea era fereastra.

Revenind la seniorul nostru.

Și veți întreba, pe bună dreptate, cum de are pensia de 1900 lei pensie și dă 7000 lei lunar la azil? Da, este o întrebare bună. Din donații. 

Există vreun motiv pentru care cineva i-ar dona bani lui Irinel Columbeanu? De ce i-ar dona cineva lui Irinel Columbeanu? Că nu are vreo boală incurabilă. Și totuși există oameni care îi donează lui Irinel Columbeanu. Mi-ar plăcea să știu de ce o fac. Mi s-ar părea curajos să recunoști că ai donat bani lui Irinel Columbeanu. Cine sunt oamenii care îi donează lui Irinel Columbeanu? Și - mai ales - de ce?

În România, milioane de oameni trăiesc cu pensii mult mai mici decât pensia lui Irinel Columbeanu. Fiecare face ce vrea cu banii lui, dar cu siguranță pot fi „investiți” mai bine decât în Irinel Columbeanu. Până la urmă... asta a făcut și Irinel Columbeanu de a ajuns așa. A făcut ce a vrut cu banii lui. A investit în ce a vrut. Dar să-i plângem de milă lui Irinel Columbeanu și să organizăm strângeri de fonduri mi se pare știrea zilei.

Poziția în care astăzi se află Irinel Comumbeanu mi se pare cea mai tristă/dureroasă imagine pe care am văzut-o în 33 de ani. Mi s-ar părea potrivit, atunci când apare Irinel Columbeanu, pe undeva să fie și mesajul „atenție, imagini cu puternic impact emoțional!” 

Pe mine una mă afectează emoțional să văd așa decădere. De la marele afacerist Iri, care îmi inunda televizorul cu „By Monica Columbeanu”, pe vremea când eram copil, la bunicul care astăzi cere donații. Până la urmă, a fost distrus un mit, mitul fetițelor care se uitau la „By Monica Columbeanu” și voiau - ca atunci când vor fi mari - să aibă un Iri în viața lor. Proastă mișcare.

Îmi vine să plâng...  

Și, poate, de ce nu, așa afectată emoțional, voi dona să bea șprițuri, așa ca în podcastul de mai jos. E doar o opinie, nu săriți, iar în ciuda mea, donați-i omului să stea la 7000 lei pe lună la azil! La fel de bine ați putea să ajutați bunicii singuri care abia au bani de pâine și de medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel