Atentate, 11 septembrie. Comemorarea evenimentelor care au schimbat lumea

Memorial 9/11
Memorial 9/11

După 17 ani de la tragicul eveniment, desfășurarea comemorării a devenit ceva obișnuit: citirea numelor tuturor celor morți, momente de reculegere, bătăi de clopot și două fascicule puternice de lumină ce strălucesc în timpul nopții.

Cu toate acestea, fiecare ceremonie are și note personale. De-a lungul anilor, unele dintre persoanele care au citit numele celor morți au adăugat și mesaje, de la unele cu caracter general (Lucrurile despre care credem că ne despart nu sunt de fapt așa, suntem toți parte a acestui Pământ) la cele cu caracter personal (Te iubesc și mi-e dor de tine).

Mulțumesc, New York, pentru omagierea în continuare a victimelor atentatelor și pentru privilegiul de a le citi numele, adăuga Judy Bram Murphy anul trecut. Ea și-a pierdut soțul, pe Brian Joseph Murphy, în tragicul eveniment.

Mii de victime nevinovate

Aproape 3.000 de persoane au murit când avioane deturnate s-au prăbușit pe turnurile de la World Trade Center din New York, pe clădirea Pentagonului și pe un câmp în apropiere de Shanksville, în statul Pennsylvania, pe 11 septembrie 2001, făcând ca America să ajungă la o nouă conștientizare a amenințării reprezentate de terorismul global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel