EXCLUSIV  Atentat terorist Germania, Berlin. Cum putea fi evitată tragedia

Comisarul Mihai Untaru a explicat în exclusivitate pentru DCNews măsurile de securitate excepționale luate de autoritățile din Germania la târgurile de Crăciun și despre cum ar fi putut fi evitată tragedia de la Berlin. 

Comisarul Mihai Untaru a fost în perioada sărbătorilor în Germania, acolo unde a vizitat mai multe târguri de Crăciun. Comisarul povestește că măsurile de securitate au fost excepționale, iar tirul care a intrat în mulțime la Berlin nu poate fi decât o scăpare gravă a serviciilor germane. 

Conform celor declarate de Untaru, în fiecare zonă existau mașini operative cu oameni gata de intervenție, pregătiți pentru situații excepționale, de genul unor atacuri teroriste. Totodată, comisarul a observat interceptoare radio, astfel că totul părea să fie meticulos pregătit pentru preîntâmpinarea unor atacuri. 

Servicii speciale, discrete în târguri

Un aspect important de menționat este și faptul că agenții de la serviciile germane de securitate stateau în mașini, pentru a nu atrage atenția și pentru ca vizitatorii să nu aibă impresia că se află într-o zonă predispusă unor evenimente nedorite.  

În opinia comisarului Mihai Untaru, din punct de vedere operațional, scăparea unui camion în trafic este o greșeală gravă mai ales după atentatul foarte asemănător de la Nisa. După evenimentul nefericit din Franța, Untaru este de părere că toate camioanele care tranzitează zona trebuiau verificate, existând astfel posibilitatea ca șoferul să se piardă cu firea și să degenereze într-un conflict minor, ceea ce ar fi putut duce la alertarea autorităților și implicit la ratarea atentatului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel