Atentat sinucigaş dejucat. 17 ani de închisoare pentru bărbatul care plănuia lovitura

Inchisoare
Inchisoare

Un bărbat care a planificat un atentat sinucigaş în Australia a fost condamnat la 17 ani şi patru luni de închisoare.

Agim Kruezi intenţiona să utilizeze explozivi artizanali obţinuţi acasă la comiterea unui atentat terorist în 2014, după ce a fost împiedicat să părăsească Australia pentru a lupta alături de gruparea Jabhat al-Nusra afiliată Al-Qaida în Siria, a anunţat Australian Associated Press. 

Bărbatul în vârstă de 25 de ani originar din capitala statului Queensland, Brisbane, a pledat vinovat pentru pregătirea unei incursiuni într-un stat străin şi planificarea unui act terorist, informează dpa."Rămâneţi un risc serios pentru public", a declarat judecătoarea de la Curtea Supremă din Brisbane Rosalyn Atkinson, pronunţând marţi sentinţa. Ea a subliniat că Kruezi nu a arătat nicio remuşcare şi nu s-a dezis de vederile extremiste violente. 

Bărbatul se considera motivat să provoace "moarte şi distrugere"

Potrivit judecătoarei, bărbatul se considera motivat să provoace "moarte şi distrugere" ca îndatorire religioasă. "Aţi aderat la o ramură radicală a islamului şi aveţi vederi ideologice extremiste ce susţin şi promovează jihadul violent", a mai spus ea. 

Kruezi intenţiona "să ucidă oameni nevinovaţi la întâmplare într-un loc public şi, în cele din urmă, să moară ca martir în acel atac", a declarat instanţei procurorul Lincoln Crowley. După ce paşaportul său a fost anulat în 2014, Kruezi a achiziţionat 10 litri de benzină şi a încercat să cumpere sticle şi dopuri pentru a face cocteiluri Molotov şi a comite un atac "mortal" pe teritoriul australian, potrivit instanţei. El şi-a cumpărat de asemenea un arc şi o săgeată. 

Poliţia i-a percheziţionat casa în 2014 şi a descoperit o puşcă semiautomată încărcată, cagule, macete, precum şi literatură extremistă şi un steag al Statului Islamic pe peretele dormitorului său. Kruezi va fi eligibil să solicite eliberarea condiţionată după ce va efectua 13 ani din pedeapsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel