Atentat în Pakistan. Bilanțul a ajuns 130 de morți

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Pakistanul se afla în stare de şoc sâmbătă, la o zi după un atac sinucigaş sângeros soldat cu 130 de morţi în Balucistan şi care coincide cu arestarea pentru corupţie a fostului premier Nawaz Sarif.

Evenimentul a afectat o campanie electorală care era deja foarte tensionată pentru scrutinul legislativ din 25 iulie.'Carnagiu la Mastung' (oraş din sud-vestul Pakistanului, situat la aproximativ 40 km de capitala Baluchistan, Quetta), titra pe prima pagină, sâmbătă, cotidianul Express Tribune.

Un al cotidian, The News, evoca 'un masacru'. Apropiaţi ai victimelor atentatului, cel mai sângeros din Pakistan după atacul la o şcoală din Peshawar soldat cu peste 150 de morţi în decembrie 2014, şi-au condus rudele pe ultimul drum în oraşul Mastung. Duminică a fost decretată zi de doliu în întreaga ţară, a anunţat premierul pakistanez interimar Nasirul Mulk, al cărui guvern este însărcinat cu organizarea scrutinului.

Atentatul, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, este al treilea din această săptămână care vizează o reuniune electorală în Pakistan. În total, aceste violenţe s-au soldat cu cel puţin 150 de morţi în doar patru zile, între care şi doi candidaţi. După atacuri, în Balucistan, cea mai săracă şi cea mai instabilă dintre provinciile Pakistanului, au fost trimise forţe suplimentare în 'zonele sensibile', potrivit secretarului provinciei pentru afaceri interne, Haider Shako.

În spitale a fost decretată stare de urgenţă după ce centrele medicale au primit în ajun peste 150 de răniţi, a anunţat ministrul de interne al Balucistanului, Agha Umar Bungalzai. Atacul a vizat un miting politic al lui Mir Siraj Raisani, candidat la un post de deputat de provincie, care se numără printre victime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel