Atentat în Israel de Ziua Națională! Trei morți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Haley Black)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Haley Black)

Trei persoane au murit, în urma unui atentat care a avut loc în Israel, astăzi, chiar de ziua națională.

Cel puţin trei persoane au fost ucise joi într-un atac la Elad, un oraş cu populaţie formată majoritar din evrei ultraortodocşi situat în centrul Israelului, în timp ce această ţară aniversează 74 de ani de la crearea statului evreu, relatează agenţiile Reuters, AFP şi EFE.

O a patra persoană, victimă a atacului, se află în stare critică. Un martor a declarat că a observat cel puţin doi atacatori, unul având o armă de foc şi celălalt un cuţit. Aceştia au reuşit să fugă după atac şi sunt căutaţi de poliţie, care consideră că este vorba despre un act terorist, scrie Agerpres.

În ultimele săptămâni au avut loc în Israel mai multe atacuri mortale şi ciocniri violente între palestinieni şi poliţiştii israelieni.

Vezi și: Israelul explodează după remarcile ministrului rus Lavrov făcute la adresa lui Zelensky: De neiertat. O greșeală istorică teribilă

Prima bancă de sânge subterană din lume, rezistentă la rachete, inaugurată în Israel - FOTO / VIDEO

Atacuri numeroase soldate cu victime

La începutul lunii aprilie, alte două persoane au pierit într-un atac armat care a avut loc în apropierea unui bar situat în zona Dizengoff, în centrul oraşului Tel Aviv. Un individ înarmat cu un pistol a deschis focul spre trecători, într-o zonă aglomerată, precizează Mediafax.

Iniţial, autorităţile au apreciat că incidentul are o motivaţie naţionalistă, dar, ulterior, şeful Poliţiei din Tel Aviv, Ami Eshed, a afirmat că sunt analizate toate ipotezele. "Din ceea ce ştim, există indicii că este vorba de un act terorist", a declarat Ami Eshed. Martori citaţi de postul Channel 12 au declarat că erau cel puţin doi atacatori, iar unul a deschis focul cu un pistol.

De asemenea, pe 28 martie, un islamist palestinian a ucis cinci persoane în Bnei Brak, la periferia oraşului Tel Aviv. Alte şase persoane au fost ucise anterior în oraşele Hadera şi Beersheba de cetăţeni israelieni de etnie arabă simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Vezi și: Familia, bomba și Israelul. Niște americani au plecat cu o bombă drept suvenir

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel