Israelul explodează după remarcile ministrului rus Lavrov făcute la adresa lui Zelensky: De neiertat. O greșeală istorică teribilă

Ministrul israelian de Externe,Yair Lapid
Ministrul israelian de Externe,Yair Lapid

Israelul l-a condamnat luni pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru că l-a comparat pe președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, care este evreu, cu Adolf Hitler, considerând aceste remarci ”de neiertat”.

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a cerut scuze din partea lui Serghei Lavrov, numind comentariile sale ”o greșeală istorică teribilă”, într-un interviu acordat site-ului de știri israelian Ynet. ”Este o declarație de neiertat, scandaloasă”, a adăugat el.

Lavrov, în timpul unui interviu acordat televiziunii italiene duminică seara, a susținut că Zelensky, fiind evreu, ”nu neagă elementele naziste din Ucraina”, repetând o linie împinsă de președintele rus Vladimir Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei în februarie, potrivit Newsweek.

Lavrov: Cred că Hitler avea și sânge evreu, unii dintre cei mai răi antisemiți sunt evrei

”Remarcile ministrului de Externe Lavrov sunt atât o declarație de neiertat, cât și o eroare istorică teribilă”, a spus Lapid pe Twitter. El a mai transmis că ”Evreii nu s-au sinucis în Holocaust”.

Kremlinul a spus în repetate rânduri că unul dintre obiectivele sale cheie în invadarea Ucrainei vecine este ”de-nazificarea” Ucrainei. Putin a acuzat Guvernul ucrainean că a comis genocid împotriva populației de limbă rusă din Ucraina, fără a oferi dovezi pentru afirmațiile sale.

Răspunzând lui Lavrov, Ucraina a acuzat Moscova că aceasta caută justificări pentru ”uciderile în masă ale ucrainenilor”.

2. Serghei La... (minisrul-rus-de-externe-lavrov-despre-bucha_65582200.jpg)

 

Mikhail Podolyak: ”Rusia este succesorul legal al ideologiei naziste”

”Declarațiile antisemite sincere ale lui Lavrov, acuzațiile evreilor în cel de-al Doilea Război Mondial și Holocaust sunt o dovadă suplimentară că Rusia este succesorul legal al ideologiei naziste. Încercând să rescrie istoria, Moscova caută pur și simplu argumente care să justifice masacrele ucrainenilor”, afirmă Mikhail Podolyak, un consilier ucrainean al biroului prezidențial, într-o declarație pe Twitter.

Comentariile lui Lavrov au fost condamnate și de premierul israelian Naftali Bennett 

„Astfel de minciuni sunt menite să învinovăţească evreii înşişi pentru cele mai teribile crime din istorie şi astfel să elibereze asupritorii evreilor de responsabilitatea lor”, a spus premierul israelian Naftali Bennett.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Yoaz Hendel, a spus că remarcile lui Lavrov au fost „amăgiri care sunt menite să justifice actele oribile ale rușilor în Ucraina”.

Șeful Memorialului Holocaustului Yad Vashem din Israel, Dani Dayan, i-a numit „absurzi și periculoși și care merită orice condamnare”.

„Lavrov se ocupă de inversarea Holocaustului: transformarea victimelor în criminali, pe baza promovării unei afirmații complet nefondate conform căreia Hitler era de origine evreiască”, a scris Dayan pe Twitter .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel