Atentat în Egipt: Opt militari uciși

Opt soldați egipteni și-au pierdut viața joi în atacul cu mașină capcană la un post de control din Peninsula Sinai, unde un grup având legături cu gruparea Stat Islamic desfășoară o insurecție. 

"Un grup de teroriști înarmați a atacat unul din posturile noastre de control din nordul Sinaiului", a declarat un purtător de cuvânt al armatei. "Un atac cu mașină capcană, confruntările care au urmat și explozia unui vehicul au provocat moartea a opt membri ai forțelor armate", a precizat el.

De asemenea, trei jihadiști au fost uciși în lupte, a mai informat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze poziția exactă a postului de control.

Până la miezul nopții atacul nu fusese revendicat.

Nordul Peninsulei Sinai este un adăpost al jihadiștilor din SI care provoacă frecvent pierderi forțelor de securitate după ce armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi în 2013.

Potrivit guvernului, sute de polițiști și soldați și-au pierdut viața în aceste atacuri care uneori lovesc capitala Cairo și Delta Nilului.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de ramura egipteană a SI care, de asemenea, a anunțat că poartă responsabilitatea atentatului cu bombă ce a provocat, la 31 octombrie 2015, moartea de 224 de persoane aflate la bordul unui avion rus imediat după decolarea de la Sharm El Sheikh, stațiune turistică din Sinaiul egiptean, notează Agerpes. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel