Atentat cu mașină în Melbourne. Autorul, sentință la tribunal

Autorul atacului cu maşină comis în ianuarie 2017, în Melbourne, a fost declarat vinovat.

Şoferul care a intrat în mod deliberat cu maşina în mulţimea din centrul celui de-al doilea oraş ca mărime din Australia, în ianuarie 2017, ucigând zece persoane şi rănind alte 27, a fost declarat marţi vinovat de aceste crime, informează AFP şi dpa. James Gargasoulas, 28 de ani, a pledat nevinovat pentru atacul comis în centrul oraşului Melbourne din sudul Australiei, poliţia estimând că acesta nu avea legătură cu terorismul.

În acelaşi cartier a avut loc vinerea trecută un atac cu cuţit calificat de anchetatori drept terorist şi revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. O persoană a fost ucisă în acest atac, iar autorul atacului a fost împuşcat de poliţie, murind ulterior la spital. Judecătorilor le-a luat marţi doar şase ore pentru a-l declara pe acuzat vinovat la şase capete de omucidere şi 27 de capete de condus iresponsabil, care a pus viaţa altor oameni în pericol.

Sub impulsul 'premoniţiilor'

Printre cei ucişi figurează un bebeluş de trei luni ce se afla în cărucior, o fetiţă de zece ani şi un student japonez de 25 de ani. În timpul audierilor, acuzatul şi-a cerut scuze 'din adâncul inimii' pentru acţiunile sale. 'Însă nimic nu se mai poate rezolva şi îmi cer scuze. Nici o sentinţă pe termen lung nu va rezolva ceea ce am făcut', a adăugat bărbatul. El nu şi-a negat rolul în acest carnagiu, însă a declarat că a acţionat sub impulsul 'premoniţiilor'.

Bărbatul nu a invocat eventuale probleme mentale pentru apărarea sa, judecătorul evocând consumul de droguri în momentul comiterii faptelor. O nouă audiere a fost fixată pentru 29 ianuarie 2019 pentru stabilirea pedepsei. O persoană a fost ucisă şi circa zece persoane au fost rănite în decembrie 2017 în acelaşi oraş, într-un atac cu maşină. De atunci, australienii şi-au întărit măsurile de securitate, ridicând bariere şi borne de protecţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel