Atac la sinagogă, SUA. Atacatorul, arestat. Intervenție Donald Trump

Donald Trump denunţă ura din Statele Unite după atacul de la sinagoga din Pittsburgh.

Preşedintele american Donald Trump a denunţat sâmbătă 'ura' din Statele Unite după atacul armat comis la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, Pennsylvania, unde un individ înarmat a ucis mai multe persoane înainte de a se preda, relatează AFP.

'Este sincer un lucru teribil, teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi în întreaga lume', a spus preşedintele SUA, înainte de a adăuga: 'Ceva trebuie făcut'. Bilanţul va fi 'mai devastator' decât era prevăzut iniţial, a declarat el pentru presă.

Mass-media locală şi CNN au informat că cel puţin șapte persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care şi trei ofiţeri de poliţie care au răspuns la atacul de la sinagoga 'Copacul vieţii' din Pittsburgh, unde credincioşii se adunaseră pentru slujba de sâmbătă dimineaţa. Preşedintele american a afirmat că doreşte înăsprirea legislaţiei privind pedeapsa cu moartea.

'Când oamenii fac astfel de lucruri, ei ar trebui să fie condamnaţi la pedeapsa capitală', a spus el. Preşedintele Donald Trump a declarat că dacă ar fi existat un gardian înarmat în interiorul templului, rezultatul ar fi fost diferit. 'Acesta este un exemplu în care, dacă ar fi existat un gardian înarmat, ar fi putut să-l oprească imediat' pe atacator, a spus el.

Atacatorul a fost prins

Bărbatul înarmat care a deschis focul sâmbătă şi a făcut mai multe victime într-o sinagogă din oraşul american Pittsburgh, statul Pennsylvania, s-a predat poliţiei, relatează AFP. 'Autorul atacului armat se află în arestul poliţiei. Există numeroase victime în sinagogă, trei ofiţeri au fost împuşcaţi', a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al poliţiei.

Postul local KDKA a informat că sunt opt morţi şi că trei poliţişti au fost răniţi. Totul a început la scut timp după ora 10:00 (14:00 GMT) când poliţia locală le-a cerut locuitorilor din cartier să rămână în case, precizând că există un trăgător în apropierea sinagogii. 'Există un trăgător în zona Wilkins şi Shady. Evitaţi zona', au anunţat într-un mesaj pe Twitter serviciile de securitate publică ale oraşului, care au desfăşurat importante forţe la faţa locului. Agenţia Federală pentru Controlul Armelor (ATF) a anunţat pe Twitter că agenţi speciali au fost trimişi la locul incidentului.

Acest atac, ale cărui motive nu sunt imediat clare, a provocat consternare în oraş. Poliţia din New York a anunţat că a trimis forţe de securitate suplimentare la locul de cult aflat în cartierul Squirrel Hill din Pittsburgh, centrul istoric al comunităţii evreieşti din acest oraş din nord-estul SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel