Atac din PSD la codul lui Liviu Dragnea. "E un fel de ANI"

Secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a atacat Codul de etică și conduită susținut de președintele partidului, Liviu Dragnea. 

"Sunt nişte criterii, ne străduim să le îndeplinim pentru că astea-s vremurile pe care le trăim şi înţeleg că anul acesta acesta e semnalul care trebuie dat: domne, ne înnoim. Să vedem cu cine ne înnoim, că s-ar putea să nu vrea nimeni să vină să candideze. (...) Eu aş fi făcut altfel dacă ar fi depins de mine, dar ştiţi cum e, la partid ce e ordin nu se discută (...) Eu sunt împotriva acestui ANI din interiorul PSD-ului, că ăsta e un fel de ANI, codul ăsta, de fapt, nu e niciun fel de cod, codul trebuie să fie de bun simţ. (...) Important este că, la alegeri, trebuie să fie oameni reprezentativi şi nici nu ne trebuie nici comisii şi nici multă carte ca să ne ducem la ţară şi să vedem dacă X sau Y are notorietate pozitivă sau negativă. Părerea mea personală este că e chiar un ANI în interiorul partidului. Eu nu sunt împotrivă, eu n-aş fi făcut aşa, eu aplic (...) părerea mea e că e total ineficient dar asta e situaţia, ne conformăm", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir, la finalul unei şedinţe a CJ, potrivit Agerpres.

Cristinei Dragomir a mai spus că propuneri de candidați la alegeriloe locale vor fi clare până în 15 ianuarie, când comisia de etică va analiza dosarele. 

Primele două capete picate după adoptarea Codului de etică și conduită

Pe 14 decembrie, PSD Constanţa a anunţat excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Stan şi a deputatului Eduard Martin, pentru că s-a constatat starea de incompatibilitate a acestora ca urmare a intrării în vigoare a Codului de etică şi conduită, aprobat săptămâna trecută de Comitetul Naţional Executiv al partidului. Viceprimarul Constanţei, Gabriel Stan, şi deputatul Eduard Martin figurează ca inculpaţi alături de alţi funcţionari din Primăria Constanţa şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinski în rechizitoriul trimis în instanţă de DNA în care fostul primar Radu Mazăre este acuzat de luare de mită pentru înlesnirea adjudecării contractului de salubrizare a oraşului către firma lui Eduard Martin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel