Atac armat Utrecht. Suspectul şi-a recunoscut vinovăţia

atac armat in utrecht
atac armat in utrecht

Suspectul principal în cazul atacului armat din Utrecht, atunci unde trei persoane au fost ucise într-un tramvai la începutul acestei săptămâni şi-a recunoscut vineri vinovăţia în faţa unui judecător şi a spus că a acţionat singur. 

Gokmen Tanis, de 37 de ani, născut în Turcia, este acuzat că a comis atacul armat din Utrecht, de la 18 martie cu intenţie teroristă. De asemenea, autorităţile investighează dacă bărbatul a avut şi motive personale pentru atac. "Suspectul în vârstă de 37 de ani a recunoscut în această dimineaţă (vineri - n.r.) în faţa judecătorului infracţiunile penale reţinute în cazul lui", a precizat ministerul public într-un comunicat, adăugând că suspectul a declarat că "a acţionat singur", relatează Reuters, dpa şi AFP, citându-i pe procurorii olandezi. 

Tot vineri, arestul său a fost prelungit cu perioada maximă de două săptămâni



Pe lângă cei trei morţi, atacul armat de luni, dintr-un tramvai aflat în zona de vest a Utrecht, s-a soldat şi cu rănirea a cinci persoane. Anchetatorii au descoperit anterior o scrisoare în maşina pe care suspectul urma să o folosească pentru a părăsi locul atacului, printre alte probe care indică un atac terorist, notează dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel