Atentat Utrecht. Numărul morților a crescut. Poliția a făcut alte arestări

În urma atentatului de ieri care a avut loc în orașul olandez Utrecht, numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut. Totodată poliția a mai făcut arestări.

Poliţia olandeză a reţinut până acum trei suspecţi în cazul incidentului armat de la Utrecht, soldat cu moartea a trei persoane, informează Dpa, citând presa locală, care relatează că autorităţile încearcă să stabilească dacă incidentul a fost unul de natură teroristă sau a fost o dispută personală.

Autorităţile olandeze încearcă să stabilească din ce motiv presupusul atacator, identificat drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani originar din Turcia, a deschis focul asupra călătorilor aflaţi într-un tramvai.

O femeie a fost ucisă pe loc, iar azi, alte două persoane au murit în spital. Acestea din urmă fuseseră transportate ieri la spital în stare gravă. În stare gravă se mai află acum trei persoane, a anunţat Jan van Zanen, primarul oraşului Utrecht.

Alte rețineri

Alţi doi suspecţi au fost reţinuţi, însă autorităţile nu au oferit informaţii despre presupusa lor implicare în incidentul produs luni, potrivit cotidianului olandez Telegraaf.

Oficiali din cadrul Ministerului olandez de Interne şi Poliţiei din Utrecht au declarat că momentan nu este clar dacă incidentul armat a fost unul de natură teroristă sau a fost vorba de o dispută personală.

Potrivit NOS, organizaţia publică de radio şi TV din Olanda, Gokmen Tanis este cunoscut autorităţilor olandeze, având un cazier consistent. Printre altele, bărbatul a fost condamnat în 2013 pentru tentativă de omor, iar în urmă cu două săptămâni a fost trimis în judecată pentru viol.

Un martor ocular a declarat că bărbatul părea să vizeze în mod particular o anumită femeie.

Vezi și: Noi informații despre atacatorul din Olanda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel