Atac armat în Bruxelles. Colonelul Cedric Leighton: Statul Islamic e pe cale să se manifeste în Europa, probabil și în alte locuri

Atac armat în Bruxelles. Colonelul Cedric Leighton: Statul Islamic e pe cale să se manifeste în Europa, probabil și în alte locuri / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Atac armat în Bruxelles. Colonelul Cedric Leighton: Statul Islamic e pe cale să se manifeste în Europa, probabil și în alte locuri / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Colonelul Cedric Leighton, analist militar CNN, a vorbit despre atacul armat din Bruxelles.

Colonelul Cedric Leighton, analist militar CNN, a vorbit despre atacul armat din Bruxelles, după ce un tânăr a împușcat mortal doi oameni.

VEZI ȘI: Atac terorist în Bruxelles. Doi morți. Suspectul a folosit o pușcă automată și a strigat ”Allahu akbar” VIDEO/ Crima, legată de uciderea copilului de 6 ani din Chicago?

"Este o mare dezamăgire că se întâmplă așa ceva din nou în Europa, așa cum am mai avut și în SUA o situație în care un palestinian a înjunghiat pe cineva la Chicago. Este, din păcate, o situație care iată că a evoluat. În toată lumea se întâmplă, mai ales în Europa și în Statele Unite. Este dezamăgitor. Sigur, și în Orientul Mijlociu oamenii văd ce se întâmplă, în Israel, în Gaza, și iată că reacțiile fac victime în rândul nevinovaților, este îngrozitor și de aceea este tragic", a spus colonelul Cedric Leighton, la Antena 3 CNN.

Colonelul Cedric Leighton: Statul Islamic e pe cale să se manifeste în Europa, probabil și în alte locuri

"Teroristul s-a înregistrat, s-a filmat și a spus că face parte din Statul Islamic, el se lăuda că ucide necredincioși. În discursul său violent pe Facebook a spus că ucis doi oameni ca răzbunare pentru musulmani. A spus că el trăiește și moare pentru religia lui. Vă așteptați la alte atacuri teroriste pe viitor?", l-a întrebat Mihai Gâdea.

"Da, cred că este foarte posibil. Faptul că el a spus că face parte din Statul Islamic indică că Statul Islamic e pe cale să se manifeste în Europa, probabil și în alte locuri, așa că s-ar putea să vedem și alte atacuri teroriste, cum am văzut în 2015, dar și alte situații similare. Să sperăm că nu va fi atât de grav, dar trebuie să fi pregătiți și forțele de poliție trebuie să fie în alertă pentru așa ceva", spus colonelul Cedric Leighton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel