Asociaţia lui Cristian Dide: La Topoloveni, jandarmii au aplicat legea

Dide la Sibiu
Dide la Sibiu

Protestatarii anti-PSD de la Topoloveni se aflau în acelaşi timp sub acoperirea Constituţiei şi în afara legii, a atras atenţia Asociaţia Evoluţie în Instituţie (EII) fondată de Cristian Mihai Dide, care solicită înfiinţarea de urgenţă a unei autorităţi naţionale care să verifice şi, după caz, să penalizeze instituţiile care încalcă libertatea de exprimare a românilor. 

"Protestatarii de la Topoloveni se aflau în acelaşi timp sub acoperirea Constituţiei şi în afara legii. După ce tu, ca protestatar, ai intrat în acest fel în ilegalitate, Jandarmeria Română face uz de articolul 35 din legea 550/2004 (Legea Jandarmeriei)* care îi permite să ridice din stradă şi să conducă la secţie orice persoană care săvârşeşte ceea ce este numit în mod neclar pur şi simplu ”fapte ilegale”", se arată în comunicatul emis de EII. 

Jandarmeria, acuzată de abuz de putere 

"Aşa cum am văzut în ultimii ani, Jandarmeria identifică arbitrar ”organizatori” de protest şi, pe baza acestei legi, insistă să împartă amenzi sau chiar să deschidă dosare penale, deşi vorbim aici, în cazuri precum recentele proteste din Topoloveni şi Târgu Mureş, despre proteste cărora li se alătură spontan cetăţeni care vor să îşi exprime opinia şi care, deşi pare foarte greu de înţeles pentru angajaţii Jandarmeriei Române, pur şi simplu nu au un organizator", se mai arată în comunicat. 

La Topoloveni, mai mulţi protestatari au fost duşi de jandarmi la secţie pentru că protestau împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, aflat în vizită de lucru în oraş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel