Arme Rusia. SUA: Putin s-a dat de GOL

Anunţul răsunător făcut joi de Vladimir Putin în legătură cu noile arme ruse "invincibile" arată că Moscova "încalcă tratatele" privind controlul rachetelor, a reacţionat Departamentul de Stat american, scrie AFP. 

"Nu considerăm că este o atitudine demnă de un actor mondial major", le-a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert. 

Diplomata americană a fost întrebată despre discursul preşedintelui rus în care acesta a prezentat, timp de o oră, ultimele arme dotate cu tehnologie de vârf ale Rusiei, folosindu-se de imagini în 3D amestecate cu imagini reale şi de înregistrări video. 

A venit confirmarea 

"Preşedintele Putin a confirmat ceea ce guvernul american ştia de mult timp", a adăugat Heather Nauert. 

"De peste zece ani, Rusia a dezvoltat sisteme de arme destabilizatoare, încălcând obligaţiile care decurg din tratatele" pe care le-a semnat, a subliniat ea. 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a citat ca exemplu Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a explicat joi că noile arme răspund la activitatea militară a Statelor Unite, mai scrie AFP, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel