Armata rusă, finanțare. Chirieac: Dacă se taie comerțul cu Rusia, Uniunea Europeană va suferi puțin

Soldat din armata rusă / Foto: Ministerul rus al Apărării
Soldat din armata rusă / Foto: Ministerul rus al Apărării

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat faptul că întreruperea legăturilor comerciale cu Rusia ar putea dăuna Uniunii Europene, dar în același timp ar opri creșterea armatei ruse.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre unele compromisuri făcute pentru Rusia și menținerea legăturilor comerciale. Aceste compromisuri au dus la finanțarea armatei condusă de Kremlin, care amenință în prezent securitatea Europei, mai spune fostul președinte în discursul său. 

”E corectă informația! Numai că Occidentul nu avea de unde să știe că Putin nu va reuși sub nicio formă să își facă o economie funcțională cu banii aceia mulți. Totul s-a scurs la oligarhi și a întărit armata. Problema este că o armată de o asemenea mărime este greu să o menții fără fonduri constante care să intre acolo.

Aici e problema! Dacă se taie comerțul cu Rusia, sigur că o să sufere puțin Uniunea Europeană, fiindcă există deja o lipsă de energie. Până la urmă, se vor găsi soluții, dar Rusia va deveni - și asta este o altă problemă - tot mai instabilă, mai nesigură. Până la urmă, Rusia s-a rezumat la metode din secolul XIX în secolul XX”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România TV.

Discursul lui Traian Băsescu din plenul Parlamentului European

”Pretenția Kremlinului de a negocia cu NATO și SUA o nouă arhitectură de securitate în Europa, prin restabilirea zonelor de influență din timpul URSS, arată negarea de către Rusia a dreptului suveran al statelor independente de a-și decide singure sistemele de alianțe și modul de a-și asigura securitatea.

Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei (vezi R.Moldova, Georgia, Estul Ucrainei, Nagorno Karabah, Crimeea), de dragul afacerilor unor mari companii europene (Germania, Italia, Franța, Olanda sau Austria), dar și pentru aprovizionarea cu gaze în condiții preferențiale, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state Europene. Altfel spus, atât de îndrăgitul ”business as usual” cu Rusia s-a făcut în detrimentul securității Ucrainei, dar și a Țărilor Baltice, a Poloniei și a României care suportă acum presiunea Armatei Ruse”, a spus Traian Băsescu. 

Citește continuarea discursului AICI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel