Arabia Saudită, un nou caz de execuție

teroristi
teroristi

Un saudit, condamnat la moarte pentru crimă, a fost executat luni în Arabia Saudită, fiind a 48-a execuție în regatul saudit de la 1 ianuarie 2016, a informat agenția oficială SPA, scrie Agerpres.

Ahmed ben Obeid al-Harbi a fost găsit vinovat de uciderea prin împușcare a unui alt saudit în urma unei dispute pe care o avea cu acesta. Al-Harbi a fost executat în regiunea Qassim, la nord de Riad.

Arabia Saudită a executat 47 de persoane, sâmbătă. Acestea erau condamnate pentru terorism, iar printre cele 47 de persoane se afla un important lider șiit. Moartea acestuia a stârnit proteste vehemente ale șiiților din Iran, Liban, Bahrein, Irak și Yemen.

Execuțiile în regatul saudit au atins în anul 2015 un nivel fără precedent în ultimii 20 de ani, au semnalat mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului. Anul trecut, autoritățile saudite au executat 153 de persoane, cu 66 mai multe decât în 2014.

Execuțiile au loc în general prin decapitare și în public. Terorismul, crima, violul, jaful armat și traficul de droguri sunt pasibile de pedeapsa capitală în Arabia Saudită, dar și infracțiunile precum apostazia, 'vrăjitoria' sau adulterul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel