Șapte pacienți cu gripă au murit. Toţi aveau și alte afecțiuni

Şapte dintre cei 16 pacienţi internaţi în luna februarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti cu gripă sezonieră au murit, în toate cazurile de deces fiind vorba de pacienţi care aveau şi alte afecţiuni asociate, au anunţat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit unui comunicat al SJU Piteşti, între 1 şi 29 februarie au fost recoltate şi trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripă de la bolnavii la care a existat suspiciunea de infecţie respiratorie virală.

Dintre acestea, nouă au fost negative, iar 16 au fost pozitive pentru gripa sezonieră.

"Pacienţii s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală alterată, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, pancitopenie, insuficienţă cardiacă). Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie intensivă susţinută (ventilaţie neinvazivă, intubaţie, ventilaţie mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare), adaptată la fiecare caz in parte", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres. 

[citeste si]    

Şapte dintre bolnavi, cu vârste între 36 şi 70 de ani, au decedat în urma unor complicaţii pulmonare - suprainfecţie bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbidităţi şi decompensarea unor afecţiuni cronice, conform aceleiaşi surse. În prezent, în secţia de terapie intensivă a SJU Piteşti mai sunt internaţi patru bolnavi dintre cei 16 care au fost confirmaţi pozitiv cu gripa sezonieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel