Antonescu spune că PNL nu face alianțe cu Băsescu

Crin Antonescu spune  că PNL nu va face niciun fel de alianțe după ''eșecul USL'', ci se va concentra pe obiective și proiecte care, la un moment dat, ar putea fi convergente cu ale altor partide politice. El a adăugat că ideea unui tandem Antonescu-Băsescu este ''minciuna lui Victor Ponta și a pesediștilor care, deja, se conturează grosier''.

Nu văd, nu ne vedem aliați cu nimeni în sensul unei alianțe instituționale de tip Alianța D.A. sau USL. Din multe motive PNL este rezervat față de noi alianțe. Eu cred că și încrederea cetățenilor români în alianțe, după eșecul USL, în care atâtea speranțe și-au pus și ne-am pus, a scăzut. Cred însă că nu trebuie să ai alianțe politice constituite, ci trebuie să ai obiective, teme, proiecte care, dacă interesează mai multe forțe politice, pot avea o acțiune convergentă în acest sens, a spus Antonescu la Suceava, subliniind că este exclus dintr-o astfel de discuție președintele Traian Băsescu.

În eventualitatea unor acțiuni politice comune, Antonescu a spus că va purta discuții cu reprezentanții unor partide parlamentare și în niciun caz cu Traian Băsescu, relatează Agerpres.

Discut cu partide parlamentare, cum ar fi PDL, de exemplu. N-am ce să discut despre și cu Traian Băsescu, a arătat Antonescu.

Totodată, el a afirmat că discuția despre reunificarea dreptei are prea puțin sens pentru liberali, deoarece PNL este singurul partid politic de dreapta.

Noi nu suntem deloc convinși că în afară de PNL există o altă forță politică de dreapta, din punctul nostru de vedere. Singurul lucru e acela că PDL este membru al PPE, care este familia politică europeană de dreapta, o formalitate. Dar ce să discutăm cu președintele României, Traian Băsescu, despre unificarea dreptei, vreodată? Ce treabă are domnia sa? Mai avem sau nu mai avem vreo Constituție?, a spus Antonescu.

Citește și: Băsescu, mesaj către Ponta aflat în campanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel