Antal (UDMR): Maghiarii sunt linșați mediatic

antal arpad dece
antal arpad dece

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că toată comunitatea maghiară este ”linșată mediatic” în ultimele zile, conflictul dimplomatic dintre România și Ungaria având rolul de a-i împiedica pe ardelelni să nu observe că nu se pot continua lucrările la Autostrada Transilvania, scrie Mediafax.

Antal Arpad, care este și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, are două ipoteze cu privire la ceea ce el numește ”linșajul mediatic al maghiarilor”.

”Din câte am observat eu, acest linşaj a fost pornit şi este direcţionat într-un fel de Antena 3. Ipoteza mea este că domnul Voiculescu, având probleme cu justiţia, doreşte cu orice preţ să distragă atenţia populaţiei de la problemele pe care domnia sa le are, iar prin televiziunile pe care le deţine ar fi în stare să destabilizeze România, chiar şi cu un conflict interetnic, pentru ca justiţia să nu-şi poate urma drumul în ceea ce priveşte procesele pe care dânsul le are”, a declarat liderul UDMR într-o conferință de presă.

Potrivit lui, în timp ce miercuri seara mai multe posturi de televiziune discutau conflictul pornit de la arborarea steagului ținutului Secuiesc, ministrul Dan Șova spunea ”foarte clar” că autostrada Transilvania nu poate fi continuată, deoarece Guvernul nu are bani.

”România se pregăteşte ca peste cinci ani să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire, iar ardelenii, în loc de autostradă, vor primi circ. Noi, ardelenii, după 100 de ani de la Marea Unire, în loc să avem autostrăzi, în loc să avem o infrastructură modernă, primim circ de la guvernanţi. Am convingerea, iar asta este a doua ipoteză, că s-a dorit anunţarea necontinuării autostrăzii Transilvania pe fondul acestui conflict diplomatic între România şi Ungaria, tocmai pentru ca românii din Ardeal să nu observe această informaţie care îi vizează şi de care depinde în mare măsură dezvoltarea Transilvaniei”, a afirmat Antal Arpad.

Dan Șova, ministrul delegat pentru Marile Proiecte, opina joi că singura soluție pentru Autostrada Transilvania ar fi încheierea definitivă a contractului cu Bechtel și găsirea unei variante de finanțare viabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel