Anne Hidalgo, primarul Parisului, este alegerea socialiştilor pentru a candida la preşedinţia Franţei

Anne Hidalgo.  Foto: Facebook
Anne Hidalgo. Foto: Facebook

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a fost aleasă joi de Partidul Socialist (PS) să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022, în prezent ea beneficiind de doar 4% până la 7% din intenţiile de vot, informează vineri AFP.

Potrivit rezultatelor după numărarea a peste 90% din buletinele de vot, Anne Hidalgo, care era de departe favorită, a obţinut peste 72% din voturi la aceste alegeri interne la care a avut un singur contra-candidat, primarul din Le Mans, Stephane Le Foll, conform unui anunţ făcut de primul secretar al PS, Olivier Faure.

'Toată lumea mobilizată pentru a pregăti alternanţa, gata, să mergem', a spus Anne Hidalgo în faţa câtorva zeci de militanţi şi susţinători adunaţi în faţa unei braserii din capitala Franţei. 'Sunt conştientă de responsabilitatea ce îmi revine', a declarat edilul Parisului.

'Port culorile unei guvernări de stânga care îşi asumă exercitarea puterii şi responsabilităţile', a adăugat ea. Anne Hidalgo, în vârstă de 62 de ani, este primar al Parisului din 2014. Originară din Andaluzia, în sudul Spaniei, a imigrat în Franţa împreună cu părinţii la vârsta de doi ani şi a obţinut cetăţenia franceză la vârsta de 14 ani.

Candidatura sa se bucură de multă vreme de sprijinul conducerii partidului, dar în prezent ea este creditată în sondaje cu doar 4-7% din sprijinul populaţiei. Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, aproximativ treizeci de persoane şi-au anunţat candidatura. Doar o parte din aceştia vor obţine însă cele 500 de semnături ale aleşilor francezi, necesare pentru a putea participa la scrutinul prezidenţial.

Preşedintele Emmanuel Macron va candida, cel mai probabil, pentru un al doilea mandat. În această etapă, toate sondajele îl dau prezent în al doilea tur al alegerilor. Dar re-editarea duelului său din 2017 cu reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, a cărei candidatură era anunţată de de luni de zile şi pe care Emmanuel Macron se baza pentru a-i asigura realegerea, nu mai este o certitudine.

Peisajul electoral a fost modificat surprinzător de apariţia editorialistului de extremă dreapta Eric Zemmour, care, deşi nu este încă oficial candidat, o depăşeşte în ultimele sondaje pe Marine Le Pen, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel