ANI a pierdut procesul cu Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educației, .

Curtea de Apel București a admis, marți, recursul formulat de Ecaterina Andronescu împotriva deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), întocmit în 2011, care a stabilit că se află în incompatibilitate, instituția fiind obligată și la plata a 15.000 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă, iar ANI poate face recurs în termen de 15 zile, la ICCJ.

Ecaterina Andronescu a cerut, în 20 iunie 2011, Curţii de Apel Bucureşti, anularea Raportului 65957/G/II/06.06.2011 al Agenţiei Naţionale de Integritate, care a stabilit că s-a aflat în conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc a fost şi managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE şi a încasat aproape 40.000 de lei, iar instituţia a sesizat Parchetul, scrie NewsIn.

În temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.03.2011, cu privire la nerespectarea de Ecaterina Andronescu a regimului juridic al conflictului de interese, informează un comunicat al ANI.

Inspectorii ANI spun că la data de 08.09.2008, Ecaterina Andronescu, în calitate de Rector al Universității Politehnica din București, a semnat Decizia nr. 302, prin care a fost desemnat Managerul Proiectului ”Pregătirea competitivă a doctoranzilor în domenii prioritare ale societății bazate pe cunoaștere”. Andronescu a încasat, în perioada octombrie 2009 – aprilie 2011, în calitate de Manager de proiect, suma de 39.843 Lei. Suma totală de finanţare nerambursabilă a proiectului s-a ridicat la 14.350.688,16 Lei (fără TVA), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, diferența de 2%, respectiv 292.871,19 Lei, având ca sursă de finanțare contribuția beneficiarului – Universitatea Politehnica.

În perioada îndeplinirii demnității publice de Ministru al Ministerului Educației, Cercetării și Inovării (între 2008 şi octombrie 2009, n.r.), din documentele transmise de către Direcția Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M.P.O.S.D.R.U.), nu rezultă faptul că Ecaterina Andronescu s-a suspendat din funcţia de Manager de Proiect.

Ecaterina Andronescu a fost înştiinţată, la data de 08.04.2011, cu privire la declanșarea procedurii de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 27.05.2011, avocatul Ecaterinei Andronescu s-a prezentat la sediul ANI, ocazie cu care a luat la cunoștință de faptul că au fost identificate elemente în sensul existenței conflictului de interese, precum şi de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare şi a depus la dosarul cauzei punctul de vedere al persoanei evaluate.

Inspectorul de integritate a considerat, după evaluarea punctului de vedere al persoanei evaluate, că sunt elemente în sensul încălcării de către Ecaterina Andronescu a regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, iar ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel