Angela Merkel, lumânări funerare la reședința sa. Protest al extremei drepte

angela merkel
angela merkel

Lumânări funerare având pe ele simbolul extremei drepte au fost depuse în noaptea de joi spre vineri în faţa reşedinţei permanente a Angelei Merkel, pentru a denunţa se pare politica sa privind migraţia, a anunţat poliţia, informează AFP. 

Logo-ul "Mişcării identitare", un grupuscul de extremă dreapta aflat sub supravegherea serviciilor de informaţii germane, a fost descoperit pe patru din cele 14 lumânări depuse în faţa reşedinţei cancelarului german în Stralsund, oraş din circumscripţia unde Angela Merkel a fost aleasă deputat încă din 1990. 

Alături de aceste lumânări se aflau de asemenea trandafiri roşii şi patru fotografii ale unor tinere femei, victime ale violenţelor imputate unor străini, printre acestea şi Maria Ladenburger, studentă la medicină în vârstă de 19 ani violată şi ucisă în 2016 şi al cărei asasin, un solicitant ce azil care s-a declarat afgan, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă. 

Mesaj scris pe trotuar 

Pe trotuar, un mesaj a fost scris cu cretă sau vopsea galbenă: "Şi islamul aparţine Germaniei?", o altă referinţă la Angela Merkel, care şi-a reconfirmat această poziţie, pentru a-l contrazice pe noul său ministru de interne. 

Cancelarul federal a devenit o ţintă a extremei drepte germane pentru decizia ei din vara lui 2015, de a deschide frontierele ţării în faţa sutelor de mii de solicitanţi de azil, originari majoritatea din Siria, Irak sau Afganistan. Încă la acea dată, căpăţâni de porc au fost depuse la Straslund, în faţa reşedinţei permanente a cancelarului federal, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel