Andrei Chiliman are un nou dosar penal

Primarul suspendat al Sectorului1, Andrei Chiliman, va fi urmărit penal într-un nou dosar. Parchetul a admis  plângerea penală depusă de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împotriva acestuia pentru că a autorizat demolarea casei Acad. Alexandru Rosetti.

"Distrugerile provocate de primarii penali ai capitalei sunt imense, iar decizia instanţei nu face decât să confirme corectitudinea acţiunilor noastre de denunţare a abuzurilor. Demolarea casei academicianului Rosetti se înscrie într-un lung şir de abuzuri ale primarilor din toate sectoarele capitalei. Atunci când nu aprobă demolarea clădirilor emblematice pentru Bucureşti, aceştia emit autorizaţii de construire pe spaţii verzi sau desfiinţează parcuri întregi. Asta justifică o reacţie fermă din partea comunităţii şi pedepse din cele mai aspre din partea justiţiei", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Nicuşor Dan şi-a anunţat deja intenţia de a candida în alegerile locale din 2016 la primăria Capitalei.

[citeste si]

În urma plângerii penale înainte de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Secţia penală a Judecătoriei Sector 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul sectorului 1, împreună cu arhitectul-sef Vasile Meita, secretarul primariei Nicolae Grigorescu şi alţi funcţionari sunt acuzaţi că, prin încălcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizaţia de demolare a casei academicianului Rosetti, situată în Str. Dionisie Lupu 56. Imobilul a fost demolat în noiembrie 2011.

Procesul pornit de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a fost iniţiat în cadrul proiectului Instrumente pentru accesul la justiţie al ONG-urilor, finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Programului Fondului ONG în Romania. Este vorba despre o serie de granturi norvegiene (vezi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro ). 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel