Andreea Sava: Opt lucruri pe care un parinte ar trebui să le facă pentru alimentația copilului

copii
copii

Andreea Sava a vorbit despre cele opt lucruri pe care un parinte ar trebui să le facă pentru alimentația copilului său.

”Vorbesc aproape în fiecare zi despre importanța unei diete echilibrate și curate. Adică sănătoase. Bineînțeles că este cu atât mai importantă în cazul copiilor. Și, dacă adulții își asumă dacă iau decizii care le afectează sănătatea, oricine ar trebui să facă un efort de dragul copiilor. Ei nu au nicio vină.

Copilul nu ia singur decizii în privința alimentației până la o anumită vârstă și, oricât am spune că are și gusturi proprii, de cele mai multe dintre ele sunt responsabili părinții. Desigur că la un moment dat intervine și anturajul dar în foarte mare măsură gusturile se educă. Plus că problema nu este niciodată cu satisfacerea anumitor pofte ci cu lipsa de măsură.

Era o pildă extrem de bună. Doi tineri se căsătoresc iar ea, în fiecare seară, îi făcea lapte fiert fiindcă lui îi plăcea. Și se chinuia, punea și mirodenii dar în fiecare seară el spunea: „e bun dar nu e ca la mama". Ajunși la bătrânețe, într-o seară, femeia adoarme, uită laptele pe foc și îl afumă. Obosită, i-l dă așa, oricum nu reușise să-l facă niciodată pe placul lui. De la prima lingură bărbatul exclamă: „în sfârșit ai reușit să-l faci ca al mamei". Cred că nu mai e nevoie de nicio explicație”, a scris jurnalista.

Lucruri pe care orice părinte ar trebui să le facă pentru copilul său:

1. Dulciurile nu sunt bune pentru copii, nici măcar cele făcute în casă

Pentru că, la preparare, se folosește mult zahăr și făină albă, care are încărcătură glicemică mare. Produsele cu mult zahăr rafinat nu vin cu niciun aport nutritiv pentru copil, doar că-l îngrașă și, în plus, organismul va consuma din rezervele proprii de vitamine și minerale. Rezultatul: un copil gras și, în același timp, anemic. Adică un viitor adult cu mari probleme de sănătate, nu doar de aspect fizic.

În plus, consumul de zahăr duce la variații ale glicemiei care au ca efect creșterea riscului de diabet de tip 2. Știu că un copil mereu va cere și că învață de mici că nu te lasă sufletul să-i refuzi și prind arta șantajului foarte repede, dar tu ești adultul în relație și va trebui să te impui. Și să-i inoculezi ideea că unele produse pur și simplu nu sunt bune pentru el. Nu-l lași să bage mâna în cuptorul încins doar pentru că este atras de culoarea aprinsă și te roagă cu ochi mari și umezi, nu? La fel trebuie să gândești și despre dulciurile frumos ambalate și produsele procesate care, evident, conțin mulți conservanți.

Sunt bune cele făcute în casă cu ingrediente sănătoase, adică fără făină albă sau tone de zahăr rafinat. Înlocuitorii sănătoși îi găsiți în articolul spre care am dat link mai sus. Bune sunt, de exemplu, și cele din categoria raw-vegan. Citiți continuara pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel