Andreea Cosma, nouă plângere penală împotriva lui Lucian Onea

Mihai Ciobanu / 01 aug 2018 / 11:19 Salveaza PDF Comentarii
Andreea Cosma
Descriere foto: Andreea Cosma

Nouă plângere penală împotriva lui Lucian Onea, depusă de Andreea Cosma.

Deputatul Andreea Cosma s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, unde a anunţat că depune o nouă plângere, în care solicită extinderea urmăririi penale pe numele procurorului Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti. La intrare în sediul Parchetului, Andreea Cosma a declarat că solicită extinderea urmăririi penale faţă de Lucian Onea, dar şi faţă de Giluela Deaconu, procuror în cadrul DNA.

"Giluela Deaconu a săvârşit fapte similare - represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. A apărut un articol de presă, pe data de 29, cu nişte înregistrări făcute în sediul DNA Ploieşti. O discuţie între Răzvan Alexe şi poliţistul judiciar Florea Gabriela, în care Răzvan Alexe spune că a fost pus de procurorul Giluela Deaconu să planteze o probă în dosarul fostului senator Volosevici", a susţinut Andreea Cosma. 


La Parchetul General a venit miercuri şi omul de afaceri Răzvan Alexe

„Am venit în dosarul instrumentat de doamna procuror Grosu, o plângere penală făcută de Vlad Cosma împotriva domnului Negulescu, nu știu și dacă al domnului Onea. Nu știu exact cu ce mă vizează, am venit în calitate de martor, cu avocatul să văd despre ce este vorba. Ce mai poate face domnul Negulescu după ce a făcut ceea ce a făcut, că a terorizat familia Cosma că ne-a terorizat pe toți ca ne-a udat paturile, era regele Ploieștiului și al justiției. Dânsul nu se ferea pentru că era intangibil. Putea să iasă la orice restaurant voia, mânca orice, nu plătea niciodată. În cazul în care era cu un invitat plătea celălalt cum a fost și în cazul lui Vlad Cosma. Eu știu de la Vlad cum are niște înregistrări și poze făcute la niște chitanțe pe care le plătea consilierul lui", a declarat Răzvan Alexe.

Pe 27 iulie, fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost puşi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ei având interdicţia de a comunica între ei şi cu anumite persoane, de a exercita profesia de procuror şi de a deţine arme. 

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor (Vlad Cosma - n.r.), ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia (Andreea Cosma - n.r.), să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/ liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti. 

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24