EXCLUSIV  Andi Cristea, europarlamentar: Să înceteze! E o încercare de a demoniza și dezumaniza liderii și votanții PSD

Andrei Itu / 15 mai 2019 / 19:43 Salveaza PDF Comentarii
Andi Cristea
Descriere foto: Andi Cristea
Andi Cristea, actual europarlamentar, numărul 10 PSD, la alegerile pentru Parlamentul European, a vorbit pentru DC News despre riscurile la care este supusă societatea românească în contextul urii care se propagă în campania electorală.


Întrebat unde se poate ajunge dacă acceptăm și încurajăm înjuratura ridicată la rang de mesaj politic în campanie și nu numai, din cele mai înalte sfere ale statului român, Andi Cristea a declarat că:

 

''Nu trebuie să fii nici filosof politic, nici istoric ca să știi un lucru: de la violența de limbaj la cea fizică nu mai este decât un pas. Ce vedem în aceste zile este o încercare de a demoniza și dezumaniza liderii și votanții PSD deopotrivă. Nu vreau să mă gândesc ce va urma dacă această campanie construită metodic va continua.

 

Insulta și hărțuirea au rămas singurele arme ale celor care, în opoziție fiind, se revendică a reprezenta spiritul european. Ce este european în a jigni oameni doar pentru că sunt pesediști? Unde este spiritul european când oameni nevoiași sunt înjosiți și ridiculizați? Unde este clamată înalta cultură a politicienilor care justifică aceste comportamente degradante și, mai mult, le încurajează?


Limbajul dur ascunde neînțelegerea problemelor pe care le au românii. Problemele oamenilor sunt reale, cetățeanul de rând nu aruncă bancnote pe jos ca să umilească pe alții mai nefericiți.''


Mesaj pentru opoziție

 

 

''Mesajul meu pentru opoziție este să înceteze cu violențele și cu provocările, pentru că nu poate ieși nimic bun de aici. Vorbiți despre ce vă doriți pentru România și pentru români, veniți să dezbatem despre rolul României în UE, nu faceți din alegeri o trambulină pentru ură!'', a concluzionat, pentru DC News, europarlamentarul PSD, Andi Cristea și candidat pentru un nou mandat în forul european.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81