AMR vrea să oblige CSM în instanță să-i revoce pe Ghica și Dănileț

haineala_si_ghica dece
haineala_si_ghica dece

Asociația Magistraților din România a deschis un proces la Curtea de Apel București, prin care cere judecătorilor să oblige Consiliul Superior al Magistraturii să-i revoce din funcție pe magistrații Alina Ghica și Vasilică Dănileț, se arată într-un comunicat de presă al Asociației, citat de Agerpres.

"Având în vedere sfidarea dispoziţiilor legale şi nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecători de către Consiliul Superior al Magistraturii, (...) AMR a registrat vineri, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, sub nr. 1309/2/2013, o acţiune prin care solicită obligarea CSM să pronunţe de îndată o hotărâre de revocare din funcţie a celor doi membri", spune Asociația Magistraților.

AMR precizează că s-a mai formulat o cerere distinctă, în temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresată CSM, reprezentând procedura prealabilă. "Asociaţia Magistraţilor din România, prin demersurile menţionate mai sus, înţelege să fie alături de toate adunările generale de la nivelul instanţelor care au declanşat şi continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM şi să acţioneze, în numele membrilor săi, pentru reintrarea în legalitate şi respectarea legii de către Consiliul Superior al Magistraturii", adaugă AMR. Asociația Magistraților cer CSM să înceteze tergiversarea procedurii de revocare a lui Vasilică Danileț și a Alinei Ghica, ”întrucât nu este în puterea acestora să cenzureze votul exprimat de judecători”.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România a acuzat și ea CSM, într-un comunicat emis joi, de ilegalitate, în legătura cu structura votului din plenul Consiliului, reunit pe 13 februarie. În ședința în care  magistrații au decis să amâne revocarea Alinei Ghica și a lui Cristi Danileț în vederea trimiterii cazurilor acestora spre analiză către o Comisie de Specialitate, UNJR acuză că cei doi judecători au votat pentru amânarea propriilor revocări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel