Ingrediente
250 de grame de fasole
O ceapă mare
1 ardei
Usturoi
Bulion
Ulei
Sare
Mărar
Citeşte şi Plăcintă de mere cu nucă şi scorţişoară. Reţeta pe care trebuie să o încerci
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să puneţi la fiert fasolea. Între timp, facem prăjeală. Curăţăm şi tocăm mărunt ceapa şi ardeiul, apoi punem legumele într-o tigaie cu puţin ulei încins. După câteva minute, adăugă bulionul, amestecă şi mai lăsăm pe foc 2 minute.
După ce s-a fiert fasolea, o punem într-un bol, adăugăm puţin din zeama în care a fiert şi o pisăm. Punem usturoiul mărunţit, un praf de sare şi amestecăm bine. Deasupra, punem prăjeala preparată anterior şi puţin mărar.