”Consumul de cartofi prăjiți poate duce la anxietate și depresie; cel puțin așa reiese dintr-un studiu foarte bine realizat pe +140.000 de adulți; expunerea cronică la prăjeală a crescut cu 12% rată de anxietate și 7% rată de depresie; acrilamidă, un compus toxic rezultat din prăjit a scăzut permeabilitatea barierei hematoencefalice (permeabilitatea creierului tău la substanțe benefice din sânge) și a dus la neuroinflamare ( concret - creier inflamat); imaginează-ți că la fiecare masă cu cartofi prăjiți ți s-ar inflama gâtul, ca la o răceală; probabil ai consuma mai rar; însă atunci când se inflamează creierul - nu o simți, pentru că nu ai terminații nervoase senzoriale în creier - dar o poți resimți în anxietate și depresie - simptome clare ale unui creier inflamat; PS: și eu consum cartofi prăjiți; o dată pe lună, când mai fur 1-2 din alte farfurii” a scris medicul Mihail Pautov, citând un studiu.
DCNews
›
Sanatate
›
Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci cartofi prăjiți. ”E ca și cum ți s-ar inflama gâtul”
Ce se întâmplă în creierul tău când mănânci cartofi prăjiți. ”E ca și cum ți s-ar inflama gâtul”
Publicat pe 12 iul 2023, 21:21
-
- Virusul sincițial respirator: cum ajută vaccinarea mamei în sarcină?06.12.2025, 13:09
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Colegiul Farmaciștilor: Vaccinarea în farmacii e sigură și accesibilă02.12.2025, 13:31
-
-
-