Amendă de 40.000 lei pentru un operator de apă, după deversări ilegale în râul Bistriţa Ardeleană

Râu
Râu

Societatea care administrează reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost amendată de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa cu suma de 40.000 lei, pentru deversări ilegale de ape uzate în râul Bistriţa Ardeleană.

SC Aquabis SA, care are ca unic acţionar Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, a fost reclamată că ar deversa ilegal ape uzate în râu prin canalele care ar trebui utilizate doar în condiţii de precipitaţii abundente.

"După prima verificare în teren, realizată în data de 6 martie 2020, Ioana Diaconescu, directorul ABA Someş-Tisa, a dispus un nou control. Astfel, specialiştii instituţiei noastre, din cadrul Inspecţiei Bazinale a Apelor şi din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, însoţiţi de reprezentantul SC Aquabis SA, au reverificat, în data de 10 martie 2020, cele cinci deversoare, situate pe malul drept al râului Bistriţa, autorizate pentru descărcarea de ape uzate, în amestec cu ape pluviale, doar în condiţii de precipitaţii abundente.

În urma controlului, SC Aquabis SA a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în cuantum de 40.000 de lei, în conformitate cu art.87, alin.2 din Legea Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, pentru că nu a respectat prevederile autorizaţiei de gospodărire a apelor", se menţionează în comunicatul administraţiei bazinale.

Operatorul de apă va fi monitorizat

Potrivit ABA Someş-Tisa, cei de la Aquabis pot descărca ape uzate, în amestec cu ape pluviale, doar în situaţii de precipitaţii abundente, când capacitatea de preluare a reţelei de canalizare este depăşită, şi doar după ce notifică administraţia bazinală, luând în acelaşi timp măsuri de monitorizare cantitativă şi calitativă a apelor evacuate, în perioada descărcării. Operatorul de apă va fi monitorizat în continuare de către specialiştii SGA Bistriţa-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel