Ambasadorul SUA la Moscova a părăsit definitiv Rusia

Ambasadorul SUA la Moscova a părăsit definitiv Rusia - Foto Pexels
Ambasadorul SUA la Moscova a părăsit definitiv Rusia - Foto Pexels

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit duminică definitiv Rusia, a anunţat într-un comunicat reprezentanţa diplomatică americană, susţinând că motivul plecării sale este încheierea mandatului.

Ambasadorul în Federaţia Rusă, John J. Sullivan, şi-a încheiat mandatul ca reprezentant al SUA şi a părăsit astăzi Moscova, a transmis ambasada, potrivit AFP. John Sullivan a fost numit ambasador la Moscova în decembrie 2019.

După plecarea sa (din Rusia), el va pune capăt carierei sale în funcţia publică, desfăşurată timp de patru decenii şi sub cinci preşedinţi americani, adaugă acelaşi comunicat. În vârstă de 62 de ani, Sullivan a fost secretar de stat adjunct în preşedinţia lui Donald Trump şi a ocupat mai multe funcţii înalte în ministerele Justiţiei, Apărării şi Comerţului.

Plecarea lui John Sullivan, într-un moment când relaţiile ruso-americane trec prin cea mai gravă criză de la terminarea Războiului Rece

Conducerea ambasadei SUA la Moscova a fost preluată de Elizabeth Rood, care va fi însărcinat cu afaceri. Plecarea lui John Sullivan survine într-un moment când relaţiile ruso-americane trec prin cea mai gravă criză de la terminarea Războiului Rece.

De când Rusia a atacat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, Washingtonul a introdus sancţiuni economice dure contra Moscovei şi a oferit Kievului un ajutor militar substanţial, constând în arme moderne şi informaţii despre trupele ruse. Viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, a afirmat vineri că SUA se află în pragul de a deveni parte a conflictului din Ucraina.

'Am avertizat în mod repetat Statele Unite despre posibilele consecinţe dacă SUA continuă să inunde Ucraina cu arme şi se implică în alte tipuri de sprijin direct pentru Kiev. În consecinţă, se pun singuri într-o stare apropiată de ceea ce se poate numi a fi parte în conflict. Frontiera subţire care desparte SUA de a deveni parte în conflict nu trebuie să fie pentru forţele înverşunate anti-ruse o iluzie că totul va rămâne la fel odată ce această frontieră va fi trecută, a declarat Riabkov într-un interviu acordat postului rus Rossiya-24, citat de TASS, notează Agerpres.

Citește și - Armata rusă are "probleme de moral și disciplină". Soldații sunt nemulțumiți de neplata salariilor - evaluare britanică

Forțele ruse au „probleme de moral și disciplină”, pe lângă oboseala și pierderile mari acumulate în războiul declanșat de Rusia în Ucraina în data de 24 februarie, transmite Ministerul britanic al Apărării, într-o evaluare anunțată duminică.

O mare nemulțumire a trupelor ruse a continuat, probabil, să fie cu privire la banii pe care îi primesc, inclusiv de riscul ca „bonusuri de luptă considerabile” să nu fie plătite, potrivit celei mai recente actualizări făcută de britanici.

Ministerul britanic al Apărării adaugă faptul că la aceste „probleme de moral și disciplină” au contribuit probabil și o „corupție totală” în rândul comandanților, dar și o „birocrație militară ineficientă”.

„Armata rusă nu a reușit în mod constant să ofere drepturi de bază trupelor dislocate în Ucraina, inclusiv uniforme, arme și rații adecvate, precum și bani. Acest lucru a contribuit aproape sigur la menținerea moralului fragil al majorității forțelor”, spune Ministerul britanic al Apărării. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel