Ambasadorul României în Franţa: Vom avea dificultăţi dacă nu creşte numărul de secţii

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Bogdan Mazuru,  ambasadorul României în Franța, a declarat într-un interviu pentru RFI că sunt semnale potrivit cărora 9 - 10.000 de cetăţeni români vor dori să voteze în turul doi şi că vor exista dificultăți, dacă numărul de secții de votare rămâne acelaşi ca în primul tur.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit lui Bogdan Mazuru, decizia Ministerului Afacerilor Externe de a suplimenta la maxim, respectiv la şapte, numărul de ştampile şi cabine de vot, nu va avea efecte la Paris.

"Decizia luată e binevenită pentru alte secții de votare din străinătate, dar e o măsură care nu va avea efecte la Paris. La Paris, în primul tur din 2 noiembrie, am beneficiat de numărul maxim de ștampile, numărul maxim de cabine și numărul maxim de membri din comisiile de vot în doi noiembrie", a declarat ambasadorul României în Franţa.

Bogdan Mazuru a mai spus că a vorbit despre aceste probleme, la întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, de vineri.

Citește și: "Trădarea" UDMR, culise și impact în finala Ponta-Iohannis

"Bineînteles că orice măsură pentru fluidizarea procesului de vot e absolut binevenită, cu siguranță că ne vom mișca mai bine pentru organizarea turului doi de scrutin. Eu nu vorbesc pentru ceilalți colegi ai mei, vorbesc doar pentru ce se poate întâmpla la Paris. Şi pentru Paris aceste măsuri sunt insuficiente", a ţinut să precizeze ambasadorul.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat la ce se aşteaptă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Bogdan Mazuru a afirmat că "estimează că numărul de cetățeni români care va dori să participe la votul din 16 noiembrie va fi mai mare decât la cel din turul întâi".

"Mă aștept la un număr considerabil de cetățeni români care să vina pentru a-și exprima votul. Avem semnale din partea asociațiilor de români, estimările lor privind numărul de votanți în 16 noiembrie: e vorba despre nouă - zece mii de cetăţeni români care vor dori să voteze. În aceste condiții, vom avea dificultăți, dacă numărul de secții de votare rămâne cel din data de doi noiembrie", a atras atenţia ambasadorul României la Paris.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit acestuia, "există două variabile, variabila spațiu și variabila timp".

"Variabila spațiu înseamnă secții mai multe de votare, care să permită o disipare echilibrată a numărului mare de cetățeni care doresc să voteze. Variabila timp înseamnă ca intervalul de timp să fie mai mare decât cele 14 ore precizat însă de lege. Toate lucrurile acestea sunt precizate, însă, destul de clar în legea electorală", a menţionat Mazuru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel