Ambasadorul Poloniei în Franța: „Dacă Ucraina nu-și poate apăra independența, va trebui să intrăm în conflict”. Ambasada a transmis că declarațiile au fost interpretate greșit

Ucraina
Ucraina

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emerik Rosciszewski, a spus că „noi va trebui să intrăm în conflict cu Rusia în cazul în care Kievul va fi învins”.

„Dacă Ucraina nu-și poate apăra independența, atunci va trebui să intrăm în acest conflict, pentru că valorile noastre fundamentale vor fi amenințate”, a spus ambasadorul Poloniei în Franța. „Nu vom avea de ales”, a mai zis Jan Emerik Rosciszewski, citat de https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-polski-ambasador-wywolal-burze-padly-slowa-o-wojnie-z-rosja,nId,6664830#crp_state=1

Cuvintele diplomatului au provocat multă confuzie. Duminică, ambasada Poloniei a fost nevoită să emită o declarație specială pe această temă.

În timpul interviului pentru LCI, Rosciszewski a explicat că Polonia încearcă să stea departe de conflictul armat, dar, în același timp, face totul pentru a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea rusă.

Rosciszewski a explicat situația geopolitică generală. Dacă Ucraina se prăbușește sub presiunea agresorului, Rusia ar putea trage în conflict statele baltice și țările din Europa Centrală. În acest moment însă, ambasadorul polonez a rostit o propoziție care a stârnit un val de comentarii: Dacă Ucraina nu își apără independența, nu vom avea de ales decât să ne alăturăm conflictului.

Ambasada Poloniei, reacție

Duminică, Ambasada Poloniei a postat o reacție pe Twitter. În document se precizează că declarația ambasadorului este „interpretată de unele mass-media izolat de contextul în care a fost făcută”.

„Ascultarea cu atenție a întregii conversații arată clar că nu a existat nicio declarație despre participarea directă a Poloniei la conflict, ci doar un avertisment cu privire la consecințele înfrângerii Ucrainei: despre posibilitatea ca Rusia să atace sau să atragă în război următoarele țări din Europa Centrală - statele Baltice și Polonia", se mai arăta în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel