Ambasadorul Franței: Cei mai buni experți în tratarea arsurilor vin la București

Ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a declarat duminică în fața Club Colectiv că în cursul serii va veni o echipă de medici specialiști din Franța, care să ajute doctorii români care tratează victimele incendiului ce a izbucnit în clubul bucureștean vineri.

"O echipă medicală cu cei mai buni experți în tratarea arsurilor" va sosi în cursul serii de duminică la București, a anunțat ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, potrivit Agerpres.

Este vorba de medicul Vincent de Broucker, șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille și profesorul Marc Chaouat, de la Spitalul St. Louis de la Paris, secretar general al societății savante (arsuri grave).

Acești specialiști francezi de înalt nivel vor fi la dispoziția autorităților române pentru a-și împărtăși experiența.

"Primul contact cu domnul Arafat o să fie diseară. Eu vin la aeroport personal pentru această echipă. Suntem alături de români!", a mai spus diplomatul francez.

Ambasadorul a adus și un omagiu victimelor incendiului, duminică seară, alături de mii de persoane care au venit în fața localului cu flori și lumânări.

"Aș vrea să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru această tragedie. A fost o adevărată tragedie. Îmi amintesc solidaritatea României când am avut loc atentatul la Charlie Hebdo și aș vrea să demonstrez azi solidaritatea noastră. Am fost frapat și am admirat ce au făcut cei de la SMURD, medicii și polițiștii și toată lumea mobilizată și domnul secretar stat Raed Arafat și domnul Bănicioiu. Eu cred că s-a făcut tot ce putea și a fost o mobilizare extraordinară", a spus ambasadorul Franței la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel