Amânare plată chirie, proiect PSD. Cine şi cum beneficiază

"Pentru ca PNL are alte preocupari decat problemele cu care se confrunta romanii si firmele romanesti ieri, Camera Deputaților a adoptat inițiativa PSD privind amânarea plății chiriei pe durata perioadei de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia", transmite Claudiu Manda.

Iată ce prevede proiectul PSD: 

- Firmele și persoanele fizice pot amâna, LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor.

- La cerere, statul suportă chiria spațiilor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe, atât pe perioada stării de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia, pentru firmele sau persoanele afectate.

Cine beneficiază?

- firmele a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri s-au redus cu cel puțin 15% în luna martie 2020, față de media ultimului an calendaristic,
- persoanele fizice afectate, direct sau indirect, în perioada de aplicare a stării de urgență, pot amâna LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe.

Cum se procedează?

- Plata chiriilor către proprietarii de spații/locuințe va fi efectuată de către organul fiscal teritorial competent, în contul proprietarilor, urmare a cererii chiriașilor.
- Limitele maxime în care statul plătește chiria sunt: #10000 LEI pentru fiecare locație a operatorului economic și maximum #2000 LEI pentru o singură locație a persoanei fizice.
- Statul recuperează, până la finalul anului 2020, chiriile plătite în locul chiriașului care a beneficiat de amânare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel