Amânare plată chirie, proiect PSD. Cine şi cum beneficiază

"Pentru ca PNL are alte preocupari decat problemele cu care se confrunta romanii si firmele romanesti ieri, Camera Deputaților a adoptat inițiativa PSD privind amânarea plății chiriei pe durata perioadei de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia", transmite Claudiu Manda.

Iată ce prevede proiectul PSD: 

- Firmele și persoanele fizice pot amâna, LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor.

- La cerere, statul suportă chiria spațiilor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe, atât pe perioada stării de urgență, cât și o lună după încetarea acesteia, pentru firmele sau persoanele afectate.

Cine beneficiază?

- firmele a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri s-au redus cu cel puțin 15% în luna martie 2020, față de media ultimului an calendaristic,
- persoanele fizice afectate, direct sau indirect, în perioada de aplicare a stării de urgență, pot amâna LA CERERE, fără plata de dobânzi și penalități, plata chiriei pentru folosința imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe.

Cum se procedează?

- Plata chiriilor către proprietarii de spații/locuințe va fi efectuată de către organul fiscal teritorial competent, în contul proprietarilor, urmare a cererii chiriașilor.
- Limitele maxime în care statul plătește chiria sunt: #10000 LEI pentru fiecare locație a operatorului economic și maximum #2000 LEI pentru o singură locație a persoanei fizice.
- Statul recuperează, până la finalul anului 2020, chiriile plătite în locul chiriașului care a beneficiat de amânare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel