Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu îl taxează dur pe Dacian Cioloș

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a taxat declarația premierului Dacian Cioloș dintr-o emisiune televizată, unde a spus că anumite cartele prepay din România au fost utilizate în comiterea de acte teroriste.

"E nevoie în mod clar de o dezbatere foarte serioasă în societatea românească, dar mai ales în Parlamentul României pentru că nu mi se pare normal să aflu de la o televiziune în urma unui interviu cu un ministru sau un prim ministru, nu mi se pare firesc să aflu acolo că anumite cartele prepay din România au fost folosite de diverse persoane în comiterea unor acte teroriste. Cum nu găsesc firesc ca SRI să răspundă punctual unei televiziuni în acelaşi sens. Normalul şi firescul îl văd aşa: vine o informare către tot Parlamentul României cu privire la situaţia cumpărării acestor cartele şi folosirii lor în acte teroriste, că înţeleg că s-au folosit în Siria, în Irak, că nu se ştie dacă s-au folosit în Belgia sau în alte ţări. Important este să avem această evaluare şi să decidă toţi parlamentarii în cunoştinţă de cauză", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

[citeste si]    

Ea a pledat pentru realizarea unui proiect care să asigure nevoia de securitate a României, dar, în acelaşi timp, să protejeze drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

"În acest moment, informaţia e vitală în modificarea legislaţiei care ţine de securitatea naţională. În Parlament nu există un proiect legislativ în acest moment care să pună în concordanţă nevoia de securitate cu decizia Curţii Constituţionale şi cu respectarea dreptului la viaţă privată, dreptului la corespondenţă privată, drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în general. Niciodată PNL nu o să voteze împotriva unui proiect care aliniază dezideratul de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din România cu o decizie constituţională şi cu nevoia de securitate în România. Cred că în loc să avem discuţii care cum, instituţiile separat, disparat, e bine să ne adunăm în Parlament, să generăm un proiect pe care să-l ajustăm la toate aceste rigori despre care am vorbit", a adăugat liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel