Alin Stoica, variante de măsuri în București. Pentru moment, carantina nu este discutată

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prefectul Alin Stoica a făcut declarații înainte ca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București să decidă asupra măsurilor care se impun în contextul situației epidemiologice.

„Astăzi vom avea ședință la Comitetul pentru Situații de Urgență. În pregătirea ședinței am cerut de la toate entitățile care sunt implicate și sunt membre în acest comitet puncte de vedere. Punctele de vedere comune sunt că vom prelungi măsurile care sunt și astăzi în vigoare. Nu avem de gând să introducem alte măsuri. Vom intensifica, însă, controalele, avem propuneri în acest sens. Desigur, vom monitoriza cu atenție mare situația. Ați văzut, este o situație destul de delicată, suntem înconjurați de carantină în județul Ilfov”, a transmis Alin Stoica, în fața Prefecturii București.

„Vom monitoriza și indicele de infectare. Este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile al ATI, însă e în continuare flux mare de pacienți. Dacă va fi cazul, suntem în constantă legătură cu autoritățile sanitare, dacă ne vor semnala că trebuie să introducem și alte măsuri, sigur că da”, a adăugat el. În cazul în care rata de infectare din București trece de 6 la mia de locuitori, „prima măsură pe Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copii”. În plus, situația este dinamică și, dacă se impune (n.r., se trece de indicele de 6), va exista o nouă ședință chiar mâine.

VEZI ȘI: Carantinarea anumitor sectoare. Prefectul Capitalei: Ar fi imposibil!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel