Alexei Navalnîi, mort în închisoare. Primele reacții din România. "Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă"

Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Au apărut primele reacții din România, după ce s-a aflat despre moartea opozantului rus Alexei Navalnîi.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare,potrivit oficialilor ruși, iar primele reacții din România nu au întârziat să apară. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis, vineri, că este profund întristat de moartea principalului critic al lui Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Alexei Navalnîi a murit: ”s-a simțit rău după o plimbare”. Cei din echipa opozantului rus spun că "Putin l-a ucis". UPDATE: Prima reacție a Kremlinului

"Sunt profund întristat de vestea morţii lui Alexei Navalnîi. O voce fermă pentru democraţie şi transparenţă în Rusia, lupta sa împotriva corupţiei şi pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază necesitatea urgentă a unei democraţii reale în Rusia", a transmis Ciucă, pe X.

"Rusia a pierdut astăzi unul dintre principalii săi luptători anticorupție și un fervent susținător al democrației. Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi ne reamintește cât de prețioasă este libertatea și cât de important este să ne unim în apărarea valorilor democratice. Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă", scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Drulă: Navalnîi a plătit preţul suprem pentru curajul său de a sta drept în faţa unui dictator nemilos

Preşedintele USR, Cătălin Drulă spune că "Alexei Navalnîi a plătit preţul suprem pentru că a stat drept în faţa unui dictator nemilos".

"Alexei Navalnîi a plătit preţul suprem pentru curajul său de a sta drept în faţa unui dictator nemilos. Acest asasinat politic trebuie să fie un semnal de alarmă pentru întreaga lume liberă. Ucraina trebuie susţinută, mai mult ca oricând, pentru a învinge Rusia lui Putin. Trebuie să punem capăt acestei tiranii", a scris Drulă, pe X.

Dacian Cioloș: Dumnezeu să-l odihnească pe Navalnîi, care a avut tăria să îl înfrunte pe Putin până la capăt

Și Dacian Cioloș, președintele REPER, a transmis un mesaj.

"Moartea opozantului rus Alexei Navalnîi arată că într-o societate condusă dictatorial sistemul te poate ucide fără să răspundă cineva pentru crimă. Dumnezeu să-l odihnească pe Navalnîi, care a avut tăria să îl înfrunte pe Putin până la capăt. Iar cei care susțin discursul putinist în România, Simion și Soșoacă, să aibă decența măcar să nu mai folosească cuvintele „libertate” și „democrație” în propaganda pe care o vântură într-o țară care și-a găsit cu prețul sângelui drumul spre Vest", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel