Alexandru Coita, REVOLTAT: Vedem aceleași năravuri. A venit timpul să ne arătăm forța

Alex Coita
Alex Coita

Alexandru Ion Coita, candidatul Partidului Republican la Primăria Capitalei, a vorbit despre situația politică din țară și despre alternativele pe care le au românii.

"Partidul Republican din România: cu spatele la ei și cu fața la VOI. De aproape 4 ani, îl ascult pe Președintele Klaus Iohannis atacând PSD-ul. Cunosc foarte bine acest discurs. Timp de mulți ani, am rezonat cu el. Timp de mulți ani, am urât PSD-ul din toată ființa mea și am fost convins că în partea cealaltă este adevărul, dreptatea și virtutea. Acum, PSD-ul este un partid înfrânt, lipsit de lider și de direcție. O grupare care nu face decât să își caute scuze pentru comportamentul din trecut, care încearcă să-și ascundă identitatea în speranța că oamenii vor uita. PSD nu mai este de mult o sperietoare, oameni buni.

"Aceleași năravuri"

Însă uitați-vă pe partea cealaltă. Vedem aceleași năravuri pe care altă dată le reproșam pesediștilor: aroganță, infatuare, lipsă de soluții. Hoție! Să nu uităm scandalul Unifarm, în plină stare de urgență! Mulți dintre voi se gândesc ca pe 27 septembrie să aleagă răul cel mai mic. Să dea încă un vot negativ. Mereu ne spunem că va fi ultimul, nu-i așa?

Mai țineți minte acum 20 de ani, când am avut de ales între Iliescu și Vadim? Eu țin minte! Și atunci, am ales răul cel mai mic. Și acum, la fel. Și așa va fi mereu, cât timp nu vom învăța o lecție. În Partidul Republican, noi am învățat o lecție. Ura naște ură. Votul negativ naște dezamăgire. Rolul unui lider, rolul unui proiect politic onest, nu este acela de a crea dușmani — reali sau imaginari — ci de a oferi o alternativă. Un nou drum!

"Am plantat o sămânță"

Prin renașterea Partidului Republican din România, am plantat o sămânță. În curând, am convingerea că această sămânța va începe să rodească. Cei care se uită azi la acest proiect cu simpatie, cu reținere, cu neîncredere sau cu suspiciune, vor înțelege că nu am intrat pe scena politică să facem figurație. Nu suntem aici să fim parteneri de antrenament pentru PSD. Sau pentru PNL. Sau pentru USR. Am intrat în lupta politică cu spatele la ei și cu fața la voi. La voi cei mulți. Cei obosiți. Cei dezamăgiți — și pe bună dreptate! La cei care v-ați săturat să fiți soldați într-o luptă care nu vă aparține. Și la finalul zilei să vă resemnați cu aceeași realitate. Cei care puneți ștampila cu din ce în ce mai puțină forță, cu din ce în ce mai puțină convingere pe un partid care vă promite că vă scapă de EI, dar nu vă oferă nimic în schimb.

O luptă pentru CEVA

În mai puțin de 3 luni de zile, am lansat Planul pentru România. Am înfipt steagul în 4 metropole din România: Arad, București, Cluj și Timișoara. Am propus tineri, oamei serioși, cu valori și principii morale, cu experiență și soluții: Caba Samuel Adrian, Marian Cucsa, Radu Lupas, Silviu Bogdan Paun. Și am oferit soluții concrete, realiste, competente, pentru fiecare dintre aceste mari orașe românești. La București, am lansat proiectul Respir București,singurul plan pe termen lung pentru renașterea metropolei pe care 2,5 milioane de români o numim ACASĂ. Însă lupta adevărată începe abia după 27 septembrie. Și, pentru prima dată după mulți ani, nu va mai fi o luptă ÎMPOTRIVA cuiva, ci o luptă pentru CEVA!

A venit momentul să redescoperim valorile acestui popor. Cele reale, nu cele fabricate de propaganda ceaușistă sau de interese post-decembriste! A venit momentul să ne arătăm forța. Și a venit momentul ca, prin muncă și proiecte, să ne câștigăm pe drept locul de parteneri puternici împreună cu țările alături de care facem parte din diverse formate de cooperare, fie că ne referim la Uniunea Europeană, la Alianța Nord-atlantică sau la alte organisme internaționale. Construcția începe de la noi, de la țara noastră. De la România. Construcția începe cu NOI. Construcția începe cu spatele la EI, alături, umăr la umăr, muncind pentru viitor. Acum este momentul NOSTRU!", a scris Alexandru Ion Coita, președintele Partidului Republican, pe pagina sa de Facebook.

Partidul Republican din România: cu spatele la ei și cu fața la VOI. De aproape 4 ani, îl ascult pe Președintele Klaus...

Publicată de Alexandru Ion Coita pe Vineri, 4 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel