Alertă în Israel. Forțele iraniene din Siria ar pregăti un atac (Reuters)

 Israelul a ordonat marţi seara autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat "activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria". Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat, în aşteptarea unui atac, informează Reuters. 

Măsura a fost luată după ce Donald Trump a decis cu scurt timp în urmă denunțarea acordului cu Iranul. Decizia a fost luată după un raport prezentat de serviciile de intelligence ale Israelului. 

"Acordul cu Iranul a fost o uriașă ficțiune. Regimul iranian nu și-a dorit decât să aibă un program nuclear pe care să și-l poată desfășura liniștit, în continuare. Astăzi, avem dovada că tot ce a raportat Iranul a fost o minciună. Săptămâna trecută, serviciile de inteligență israeliene au publicat documente care arată că regimul iranian dezvoltă arme nucleare. Am ajuns la concluzia că acest acord a fost benefic doar pentru Iran și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Nu a adus pacea și nu o va aduce niciodată. În toți anii în care acordul a fost în vigoare, bugetul militar al Iranului a crescut cu 40 %. După ce sancțiunile au fost ridicate, regimul a folosit banii să construiască rachete balistice și să sprijine terorismul. De asemenea, situația din Orientul Mijlociu a fost tensionată din cauza Iranului, " a spus Donald Trump 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel