Alegerile locale din Republica Moldova au un rol important în consolidarea luptei anticorupţie, susţine Maia Sandu

Alegerile locale care au loc duminică în Republica Moldova au un rol important în consolidarea luptei anticorupţie, a declarat şefa Guvernului de la Chişinău, Maia Sandu.

Premierul moldovean a afirmat că Republica Moldova "are nevoie de oameni oneşti în toate funcţiile publice, inclusiv în administraţia publică locală", şi i-a îndemnat pe alegători să participe masiv la urne, arătând că principala miză o reprezintă funcţia de primar al municipiului Chişinău.

Este foarte important să mergem astăzi la vot, să nu lăsăm această sarcină pentru votul repetat, peste două săptămâni, pentru că astăzi se aleg şi consilierii, nu doar primarii şi spun asta în special pentru locuitorii din oraşul Chişinău. "Votul dumneavoastră de astăzi ne poate ajuta să consolidăm lupta noastră împotriva sistemului mafiot, pentru că vedem că în ultima vreme că unii reprezentanţi ai acestui sistem mafiot (...) încearcă din răsputeri să îşi continue schemele de corupţie şi la nivel central, şi la nivel local, a declarat Maia Sandu după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

Guvernul vă poate ajuta, pe cetăţenii Republicii Moldova, dacă dumneavoastră veţi alege primari şi consilieri oameni oneşti, care să continue această luptă pe care am iniţiat-o noi la nivel central şi să se ocupe doar de interesele cetăţenilor în localităţile în care vor fi aleşi, a insistat Maia Sandu.

Peste 2,8 milioane de alegători din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne în cadrul alegerilor locale. Ei sunt chemaţi să voteze primarii şi membrii consiliilor locale şi raionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel