Alegeri Turcia. Erdogan, rezultate - update

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se poziţionează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Turcia, conform rezultatelor parţiale.

Peşedintele Recep Tayyip Erdogan a obţinut 54,27% după numărarea a 80,1% din voturi în alegerile prezidenţiale şi parlamentare care au avut loc duminică în Turcia, au anunţat surse media, relatează Reuters.

Principalul contracandidat al lui Erdogan, Muharrem Ince, de la cel mai important partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat), a obţinut 29,9% la nivel naţional, au anunţat canalele de televiziune turce. Dacă niciun candidat nu ar fi obţinut peste 50% în votul de duminică, un al doilea tur de scrutin ar fi avut loc pe 8 iulie.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a votat duminică la scrutinul prezidenţial şi legislativ la o şcoală din cartierul Uskudar din Istanbul, informează dpa.

"Turcia, ca să spun aşa, realizează o revoluţie democratică prin aceste alegeri", a declarat preşedintele turc la secţia de votare, susţinând ulterior că rata de participare la vot este foarte mare. "Rata de participare la vot nu este atât de mare nici măcar în cele mai dezvoltate ţări", a insistat el, adăugând că la alegerile precedente aceasta s-a situat la 85%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel