ALEGERI SUA. Cozmin Gușă, despre cum o ajută Trump pe Clinton

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a comentat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, ultima rundă a alegerilor primare din SUA, în urma cărora Donald Trump l-a scos din cursă pe senatorul Marco Rubio, iar, în tabăra democrată, Hillary Clinton s-a impus în patru state.

În viziunea sa, "cu cât Donald Trump se consolidează la republicani, cu atât Hillary Clinton pășeste mai sigur către fotoliul de președinte".

"Încep să se clarifice multe din lupta americană pentru cei care sunt interesați sau pentru cunoscători. Am văzut, de dimineață, un comentariu mai mult decât amatoristic al fostului premier Ponta. Asta mai confirmă încă o dată că e bine că a plecat domnul Ponta de la guvernare, la cât de puțin înțelege din politica americană și se referea la un Donald Trump al României care, după modelul SUA, ar fi exportat la noi. Mai mult decât amatoristic, după cum ziceam. Adevărul este altul: pe măsură ce se consolidează postura de candidat a lui Donald Trump, în aceeași măsură Hillary Clinton pășește din ce în ce mai sigur către victoria pentru Casa Albă în campania din vară, care va fi după nominalizarea candidatului democrat, unde va fi Hillary Clinton mai mult decât probabil și se va vedea", a declarat Cozmin Gușă.

Potrivit consultantului politic, există mai multe categorii de electorat în SUA.

"Eu le-aș împărți în trei: un electorat extrem de responsabil, foarte preocupat de soarta SUA, de viața lor de zi cu zi; există apoi un electorat mai volatil, care se duce după tendințe, e trendy și există un electorat care are un instinct de conservare al statului, respectiv electoratul minoritar. În mod evident, acel electorat mai volatil, astăzi, este de partea lui Donald Trump pentru că electoratul republican responsabil nu îl susține pe candidatul Trump.

Pe de altă parte, Hillary Clinton are asigurat votul minoritarilor, care sunt o treime dintre electorii SUA, respectiv minoritatea hispanică, afroamericană unde Hillary Clinton nu are rival și cealaltă treime: electoratul responsabil, bineînțeles că nu are cum să prizeze un candidat precum Donald Trump, ci mai degrabă, un fost secretar de stat ca Hillary Clinton.

Alegerile din SUA arată așa. Să nu uităm că retragerea lui Marco Rubio înseamnă o nouă înfrângere a republicanilor în fața electoratului, care reprezintă minoritarii hispanici. Marco Rubio a avut o relație foarte contondentă cu Donald Trump. Este puțin probabil să transfere ceva către Donald Trump. Mai degrabă, transfera antipatia minoritarilor către candidatul Trump. Așa cum spuneam, cu cât Donald Trump se consolidează la republicani, cu atât Hillary Clinton calcă mai sigur spre fotoliul de președinte al SUA", a spus Cozmin Gușă.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-pe-masura-ce-trump-se-consolideaza-clinton-se-apropie-de-fotoliul-de-la-casa-alba_1907265.html#ixzz434CNZi4H
Follow us: @realitatea on Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel