Alegeri prezidențiale. Diaconu: Dacă trec în turul doi, încep să-mi fac echipa de specialişti

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidenţiale susţinut de alianţa electorală "Un om", formată din ALDE şi Pro România, a declarat că nu are "o echipă de specialişti", dar va începe să-şi formeze una dacă va trece în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi o va face publică.

"N-am nicio echipă acum. (...) Dacă trec în turul doi, încep să-mi fac echipa. Deci îmi fac echipa de specialişti (...), cum cred de cuviinţă, din toată societatea, că avem capete în România sclipitoare pur şi simplu... de peste tot, pe tot felul de subiecte. Fac echipa şi o s-o fac şi publică. Ceea ce nu cred că a mai spus asta sau făcut asta cineva - să candidezi la final cu o listă de posibili consilieri ai tăi, pe subiectele mari. Pentru că în societate sunt oameni care deja s-au instalat cu opinii pertinente pe diverse domenii de activitate. O să-i caut pe aceia, o să încerc să-i conving", a declarat Mircea Diaconu, potrivit Agerpres.

"Statutul meu de independent este principala mea avere"

Diaconu a susţinut că beneficiază, în prezent, de sprijinul mai multor formaţiuni politice, dar şi de sprijinul a şapte centrale sindicale mari şi al cetăţenilor.

"Beneficiez de sprijinul a trei formaţiuni politice, două la început, acum sunt trei, şi sunt vreo şapte centrale sindicale mari, mai mari decât partidele şi sunt foarte mulţi cetăţeni. (...) Statutul meu de independent este principala mea avere, principalul meu argument în clipa în care candidez pentru o funcţie care trebuie să fie, conform Constituţiei, nepartizană, nepolitică, neutră", a afirmat Diaconu.

"Eu n-am negociat cu niciun partid"

Întrebat dacă va accepta sprijinul PSD în cazul în care va trece în turul doi, el a spus că va accepta sprijinul "de oriunde ar veni".

"Eu n-am negociat cu niciun partid, nici cu cele două, nimic. Eu am cerut sprijin atunci, şi-l primesc de oriunde ar veni sprijinul, pentru că nu poţi să ajungi preşedintele ţării decât dacă eşti sprijinit de toţi cetăţenii sau de cât mai mulţi dintre cetăţeni. (...) Eu sunt independent nu în măsura în care nu vorbesc cu nimeni şi mă închid într-o cutie, ci în măsura în care vorbesc cu toată lumea, oricine ar fi din ţara asta, cu ăla vorbesc, orice ar fi de vorbit", a subliniat Diaconu.

Acesta s-a exprimat în faţa simpatizanţilor şi pe subiecte privind colaborarea preşedintelui cu guvernul.

"Președintele nu decide că e un guvern rău sau bun"

"În clipa în care un guvern, oricare ar fi el, cu prim-ministru, oricare ar fi el, este validat de votul Parlamentului, este guvernul României. (...) Preşedintele colaborează cu guvernul României. Şi nu el decide că e un guvern rău sau bun, că ministrul sau prim-ministrul e rău sau bun şi cu ăla nu discut. Nu există aşa ceva. El n-are voie să excludă niciun om, d-apoi un prim-ministru din societatea românească", a opinat Mircea Diaconu.

El a dat exemplul Italiei, unde guvernele "cad la fiecare două luni", iar preşedintele colaborează cu toate guvernele, indiferent de culoarea lor politică. Aproximativ 100 de susţinători s-au strâns, luni seara, în Piaţa Teatrului din Focşani, pentru a sta de vorbă cu candidatul independent la alegerile prezidenţiale Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel