Alegeri prezidențiale 2024. Chirieac îl dă exemplu pe Dragnea și îl avertizează pe Ciolacu

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilii candidați ai alegerilor prezidențiale din 2024.

Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, despre cum vede scenariul candidaților la prezidențiale, respectiv Eduard Hellvig din partea PNL și Marcel Ciolacu din partea PSD, din postura de premier.

'Va fi o luptă strânsă, mai ales că nu vor fi singurii candidați. Acolo va mai fi și George Simion, care poate puncta foarte mult, pe fondul măsurilor de austeritate pe care urmează să le ia Guvernul Ciolacu. Și USR-ul va puncta și el pentru o anumită parte a publicului. În plus, nu îmi e clară candidatura doamnei Laura Codruța Kovesi, dacă va exista, dacă va fi sprijinită de societatea civilă și de unul sau două partide importante. Deci, nici acest lucru nu este foarte clar. Ceea ce mi se pare determinant este, pur și simplu, ce va face Guvernul în această lună.', a spus Bogdan Chirieac.

'Guvernul are tendința să apere sectorul bugetar și, desigur, să aibă grijă de pensionari, în dauna mediului economic fiindcă mediul economic nu este electorat PSD în mare parte. Este și acolo ceva electorat PSD, dar nu la nivelul pe care PSD crede că îl are în rândul funcționarilor!', a zis Chirieac.

'Eu le semnalez doar atât!'

'Eu le semnalez doar atât! Cele mai importante majorări de pensii și salarii în aceste sectoare, în cazul celor angajați la stat și în cazul pensionarilor, le-au făcut guvernele Dragnea, ca să le numim pe toate sub această egidă, chiar dacă Dragnea nu a apucat să fie niciodată prim-ministru. Și, totuși, aceste sectoare, aceste pături sociale nu au votat PSD sau pe Dragnea, cu atât mai puțin la alegerile din 2019.', a spus Chirieac.

'După cum vă aduceți aminte, în 2020, abia după ce a venit Marcel Ciolacu s-a mai echilibrat un pic situația la parlamentare. Deci, atenție mare! Oricum, aceste majorări și, în special, la ce se preconizează cu creșterea de taxe și impozite din mediul privat, lucrul acesta va influența de o manieră determinantă eșichierul politic. Dacă PSD-ul se crede că are acum 31% - să spunem că atât are - după ce va majora taxele și impozitele nu va mai avea 31%, ci semnificativ mai puțin, ceea ce nu e în favoarea lui Marcel Ciolacu la președinție. Marcel Ciolacu, în această primăvară, avea prima șansă pentru alegerile prezidențiale. Prin urmare, depinde de domnia sa ce va face!', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel