Alegeri Parlament European 2019. Di Maio a dat asigurări

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, a exclus joi posibilitatea schimbării bugetului pe 2019 înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019, transmite Reuters

Miercuri, Comisia Europeană a respins bugetul Italiei pe 2019, deoarece contravine reglementărilor fiscale ale UE, dar autorităţile de la Roma au anunţat că nu intenţionează să-şi schimbe planurile. Comentând decizia, Di Maio a afirmat că după alegerile din mai 2019 multe ţări europene vor avea motive să schimbe 'regulile jocului' în Europa.

Di Maio, liderul formaţiunii populiste Mişcarea 5 Stele, a dat asigurări că Executivul nu va depăşi anul viitor ţinta de deficit bugetar de 2,4% din PIB. Şi premierul italian Giuseppe Conte a cerut tuturor părţilor să coboare tonul discuţiilor privind bugetul Italiei pe 2019, într-o încercare de a preveni noi turbulenţe pe pieţele financiare.

Creşterea randamentelor obligaţiunilor guvernamentale italiene 'nu ajută' iar încrederea investitorilor va spori în urma unor discuţii mai calme privind bugetul, a declarat Conte. Joi, randamentele obligaţiunilor guvernamentale italiene pe doi ani au scăzut la 0,94%, cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni, pe fondul speranţelor că se va ajunge la un compromis între Comisia Europeană şi Italia privind bugetul şi a discuţiilor privind o nouă rundă 'banii ieftini' acordaţi de BCE băncilor, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel