Alegeri 2024. Chirieac: Trebuia mers cu acești candidați. Ei aveau o expertiză cuprinzătoare, dar nu s-a dorit

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele candidaților la Primăria București. 

Bogdan Chirieac a fost prezent, vineri seară, în studioul România TV și a analizat șansele candidaților la Primăria Capitalei.

Cu privire la faptul că PSD și PNL încă nu s-au decis dacă vor avea candidat comun la Primăria București, Bogdan Chirieac a spus:

'Nu avem o explicație logică. De când a avut loc rotativa premierilor puteau să bănuiască că merg în această formulă. Au comasat alegerile fără să se gândească. Au făcut precum ia domnul Boloș deciziile economice: Întâi pune economia la pământ și apoi vrea mai multe taxe și impozite la buget. Nu se poate!', a spus Chirieac.

Nicușor Dan/ Foto: Crișan Andreescu

Cu privire la candidații cu șanse la Primăria Capitalei, respectiv Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, Tiberiu Florescu, Cătălin Cîrstoiu, Bogdan Chirieac a zis:

'Sunt 4 candidați, dar văd 3 situații. Nicușor Dan este dorit de o parte a electoratului din București, în special electorat USR, respectiv 30% și peste. Cristian Popescu Piedone va lua voturi, în special, din zona PSD și al treilea candidat care poate fi la fel de puternic și ne poate furniza o surpriză este fie profesorul Cătălin Cîrstoiu, fie foarte nou intratul profesor doctor arhitect, prorector la Facultatea de Arhitectură, Tiberiu Florescu.

Foto Cătălin Florin Cîrstoiu - Agerpres

Înțeleg că, la negocieri, acum Tiberiu Florescu este în pole-position. Campania electorală va avea un rol copleșitor! Este stupid să măsori notorietatea arhitectului și medicului, în comparație cu Nicușor Dan și Popescu Piedone, care au o notorietate mult mai mare față de ceilalți doi.', a spus Chirieac.

Cristian Popescu Piedone - Inquam Photos / George Călin 

'Dacă se dorea experiență în administrație performantă trebuia mers cu oamenii de afaceri la candidatură. Cei care chiar au făcut ceva și plătesc zeci de mii de salariați în fiecare lună. Ei aveau o expertiză cuprinzătoare, dar nu s-a dorit acest lucru.', a zis Chirieac.

'Va fi foarte importantă campania electorală. În București nu cred există un electorat conform, adică membrii PSD și PNL vor vota cum li se va spune, dar simpatizanții nu, ci pot migra și se pot împărți. Campania va juca un rol crucial, mai ales pentru candidatul PSD și PNL, care nu este cunoscut, deci notorietatea să considerăm că este zero și pentru profesorul Cîrstoiu și pentru profesorul Florescu. Ei trebuie să iasă în față în campanie pentru ca să le crească notorietatea! Amândoi sunt profesori universitari.', a zis Chirieac.

Foto Agepres - Tiberiu Florescu

'Profesorul Florescu de la arhitectură are niște atuuri, fără dar și poate, pentru că îți trebuie o viziune pentru București, ceilalți doi sunt pentru administrare, respectiv performanță - Piedone și, mai puțină performanță sau nu înțeleasă de majoritatea bucureștenilor, Nicușor Dan.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel