Alegere primari în două tururi. Cum vrea Orban să adopte această măsură

MDRAP
MDRAP

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii susţin alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar cu dezbatere şi vot în Parlament.

  El a argumentat astfel pentru că alte modalităţi de adoptare a reglementărilor pot fi atacate ulterior.

'PNL susţine alegerea primarilor în două tururi (...) Suntem iniţiatorii unui proiect de lege care urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, dar PSD împiedică intrarea în Camera Deputaţilor, în şedinţa de plen, pentru că îi este frică că poate să treacă acest proiect. A apelat la o găselniţă procedurală, în care a făcut respiraţie artificială la o comisie de cod electoral care fusese aproape îngropată, numai ca să tergiverseze intrarea în plenul Camerei Deputaţilor', a afirmat Orban într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a susţinut că o astfel de iniţiativă ar avea 173 de deputaţi susţinători, conform unor calcule pe care le-a făcut. 'Trebuie doar să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor şi în mod clar să fim noi mobilizaţi, să nu avem absenţe, ca să putem să votăm acest proiect de lege', a adăugat liderul PNL.

Nu se va adopta la fel cum a făcut-o Ponta acum 5 ani


Referitor la o eventuală ordonanţă de urgenţă pe acest subiect, Orban a spus: 'Eu nu pot să fac ceea ce am criticat atunci când premierul Ponta, candidat la Preşedinţie al PSD, a modificat legea alegerilor prezidenţiale în 2014 ca să îşi creeze avantaje personale. Ordonanţa de urgenţă nu este un instrument, din punctul meu de vedere constituţional, prin care să poţi să modifici legea alegerilor şi, în general, legile electorale', relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel